Tri skupštine Lovačkog udruženja Semberija u jednom danu

Osamnesti april ove godine ostaće upamćen kao vrlo važan datum u istoriji Lovačkog udruženja Semberija iz Bijeljine, naime održane tri skupštine u jednom danu.
Nakon provedenih izbora u svih 17 lovačkih sekcija Upravni odbor je početkom ovoga mjeseca zakazao izbornu, redovnu i Svečanu skupštinu.Dosadašnji rezultati na uzgoju i zaštiti divljači ali i izgradnji lovno tehničkih objekata ali i dobrih među -ljudskih odnosa bili su opredjeljenje svih delegata da jednoglasno daju povjerenje dosadašnjem rukovodstvu sa predsjednikom Upravnog odbora Vasilijom Savićem i predsjednikom skupštine Mićom Mićićem .
U toku redovne skupštine jednoglasno su usvojeni Izvještaj o radu organa udruženja, Izvještaj nadzornog odbora i finansijski izvještaj za 2018. godinu koji je u plusu za 118.752 konvertibilne marke.
Prošla godina ostaće zapamćena po velikim radovima i ulaganjima u lovište i lovno tehničke objekte.
Izgrađeno je preko 100 visokih čeka, isto toliko solila, izgrađena su nova prihvatilišta za fazansku divljač u koja je unešeno 5.500 komada fazanske divljači.
Izgrađene su nove volijere na fazaneriji, a sami objekat fazanerije je renoviran i proširen.
Kupljene su i tri lovačke kuće uz pomoć matičnih lovaca u lovačkim sekcijama Ljeljenča, Dvorovi i Amajlije.
Na svečanu skupštinu koja je upriličena u svečanom salonu Monako prisurtni su bili Savo Minić Predsjednik LSRS Savo Minić, članovi Upravnog odbora LSRS Lazar Stevanović i Zdravko Ilić, sekretar saveza Živojin Lazić, gradonačenik Bijeljine Mićo Mićić, predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković, narodni poslanici i direktori firmi. Na proslavi u Bijeljini bili su i pobratimi iz Erdevika, Bingule i Vlasenice, predstavnici lovačkih udruženja Lovne regije Semberija i Majevica, predstavnici Lovačkog udruženja Soko iz Kozluka.
Ovom slavlju prisustvovali su i stari predsjednici lovačkog udruženja te rukovodeći ljudi Centra javne bezbjednosti Bijeljina i predstavnici medijskih kuća.
Svečani skup je uljepšalo i 16 lovkinja Lovačkog udruženja Semberija.
Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske rekao je obraćajući se skupu da je ovo lovačko udruženje drugo po veličini u Republici Srpskoj može biti uzor mnogima ne samo u LSRS već i mnogo šire.
Najviše aplauza pobrao je nadahnuti govor našeg Pere Stanivukovića -Mačka iz Erdevika.
Za ovaj jubiljej Lovačko udruženje Semberija je na osnovu svog pravilnika o nagrađivanju dodijelilo određenom broju članova Zahvalnice i Diplome te status Zaslužni lovac.
Titulu Zaslužni lovci od ove godine su: Cvijetin Zarić iz Amajlija, Cvijetin Panić, Dušan Obrenović iz Suvog Polja, Neđo R.Vasilić iz Donje Čađavice, Đorđo Jovanović iz Suvog Polja, Dragan Erić iz Batkovića i Vaso Škorić iz Vršana.
Lovačko udruženje Semberija je ovom prilikom dodijelilo i priznanje počasni član i to Savi Minići, Milanki Jovanović, Živojinu Lazić,Vladi Simić,Mustafi Jahić, Ilija Puriću, Petru Stanivukovići ,Branislavu Babiću, Zoliki Bali, Peđi Vukoliću, Branislavu Beriću, Draganu Pavloviću, Marku Todoroviću, Dragoljubu Jevtiću, Mladen Goliću, Zlatku Korenu i Miroslavu Kraljeviću.
Plakete Lovačkog udruženja Semberija Bijeljina: DOO Monako Bijeljina, Lovački savez Republike Srpske Bijeljina, DOO FOX STIL STIL Patkovača, DOO Kiko Bijeljina, DOO Brankom Bijeljina, LORIST Novi Sad, Pekara Braća Lazić Dvorovi, Grand salon Bijeljina, Novaković Radosav Velika Obarska, RT RS – ITC Bijeljina, DAŠ Radio, BN Televizija, Blic, Policijska uprava Bijeljina, Predrag Perković i Mlin Pavlović iz Crnjelova.
Na predlog Lovačkog udruženja Semberija Lovački savez je nagradio određen broj istaknutih pojedinaca sa plaketama, bronzanim, srebrenim i zlatnim ordenima.
Nakon uručivanja priznanja nastavljeno je druženje i zabava uz muziciranje člana Žareta Blagojevia sa svojim orkestrom.

Božić Miladin

Be the first to comment

Leave a Reply