У Козарској Дубици окупило се више од 500 ловаца и њихових гостију

Ловачко вече Ловачког удружења „Јелен“ окупило је у суботу у сали „Ђурђевић“ више од 500 ловаца из Козарске Дубице и сусједних општина ,пријатеља и гостију који су дошли да се друже и забаве уз богат музичко-забавни програм са вриједном томболом и ловачке специјалитете.

Предсједник овог удружења Слободан Боројевић је подсјетио да је Ловачко удружење „Јелен“ основано давне 1910.године и да је једно од првих ловачких друштава организованих на овим просторима са много пријатеља , од којих су многи дошли и на вечерашње Ловачко вече.

Ми сљедеће године славимо 110 година нашег постојања , то много значи , као и присуство великог броја угледних гостију што показује да они цијене и препознају велики рад и углед овог ловачког удружења ,а ми ћемо то оправдати, истакао је Боројевић.

Он је рекао да су ловци овог удружења направили више од 300 ловно техничких ,ловно узгојних објеката у свом ловишту и да су једно од ријетких удружења на простору Републике Српске,а можда и шире,који старе напуштене објекте ,захваљујући Општини Козарска Дубица, реновира, адаптира и прилагођава за своје потребе.

Градимо ловачке куће,ловачке домове искључиво властитим средствима и властитим радом, нагласио је Боројевић.

Предраг Љубичић потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске је рекао да овакву једну манифестацију ,добро посјећену и добро организовану, може да приреди само једно добро организовано и велико ловачко удружење , као што је „Јелен“.

Када су у питању активности Савеза у 2019.години ,једна од најбитнијих активности су су поново подстицајна средства која ће Ловачки савез , посредством ресорног министарства да пласира у своје чланице за набавку дивљачи , изградњу ловно техничких и ловно узгојних објеката и додатну опрему.

Ловачкој вечери дубичког удружења присуствовали су и начелник општине Раденко Рељић и предсједник Скупштине општине Козарска Дубица Милован Баришић који је истакао да Ловачко удружење „Јелен“ може служити за примјер другима на подручју Републике Српске , са добрим ловцима који првенствено брину о узгоју и заштити дивљачи, а на крају одстрелом.

То је удружење које се простире на једном фином простору, од слива ријека Уне и Саве, преко планина Просаре и Козаре, са прелијепим теренима за лов који сигурно могу служити и за ино лов, што би сигурно употпунило и туристичку карту наше општине са ловним туризмом, рекао је Баришић.

Стеван Тадић предсједник Ловачког удружења „Пастирево“ из Добрљина је истакао да са дубичким удружењем имају дугогодишњу и изузетно добру сарадњу.

Ми смо овдје присутни годинама,редовно се дружимо и обилазимо , а вечерас је овдје присутно око 60 наших чланова ,што јасно говори о каквој сарадњи је ријеч.

Равноправно са мушким колегама у лову је годинама Винка Згоњанин из Новог Града , једна од првих жена ловаца у БиХ.

Љубав према природи ме привукла лову и тиме се бавим већ 38 година,један радни вијек, казала је она и похвалила се бројним ловачким трофејима ,а највише је одстријелила дивљих свиња.

Добром сарадњом са Ловачким удружењем „Јелен“ похвалио се и Ненад Рељић из Ловачког удружења „Баљ“.

Ја мислим да би нам већина ловачких друштава могла позавидјети на томе , јер су наши односи изузетно добри, заједно сарађујемо и у лову и у очувању дивљачи,али и у спречавању криволова, као удружења чија ловишта граниче увијек заједно наступамо, истакао је Рељић.

Ловачко удружење „Јелен“ Има више од 500 чланова и газдује ловиштем које се простире на више од 47.000 хектара.

А осим у ловишту , трофеје ловци освајају и на ловачкој вечери , двије пушке биле су главна награда изузетно богате томболе , срећа је одлучила да карабин припадне Манојлу Ђурићу из Кнежева ,а ловачка пушка Браниславу Лишчинском из Козарске Дубице.

Ловачкој вечери Ловачког удружења „Јелен“ присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади РС Душко Милуновић, замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал Гојко Кнежевић, генерал Милан Торбица, потпредсједник Ловачког савеза РС Слободан Жупљанин и чланови Управног одбора Савеза, народни посланик Недељко Гламочак, Петар Арнаут из републичког инспектората и многобројни други угледни гости.

РТВ Козарска Дубица

Be the first to comment

Leave a Reply