У Масловарама се окупило 350 ловаца

КОТОР ВАРОШ – Традиционална ловачка вечера у Масловарама код Котор Вароша ове године окупила је око 350 ловаца, међу којима је за најуспјешнијег у прошлој ловној сезони изабран Светислав Симуновић.
Симуновић је дугогодишњи члан Ловачког удружења „Јеловка“ из мјесне заједнице Масловаре, које је у суботу 23. фебруара организовало ловачку вечеру.

Награђени су и заслужни ловци, те најбоља ловачка секција „Брекиња“ и ловна група „Жељо“, а највише признање удружења – златну плакету добио је предсједник Скупштине Ловачког удружења „Јеловка“ Станко Божичковић.



Предсједник „Јеловке“ Слободан Жупљанин је одао признање свима који су у протеклих 29 година допринијели развоју удружења за које је рекао да обавља значајну и одговорну функцију.

„Наше активности прошле године биле су усмјерене на узгој и заштиту дивљачи, тако да можемо рећи да тренутно имамо добро стање у ловишту и референтан број дивљачи. У сарадњи са Ловачким савезом Републике Српске наше ловиште обогатили смо са десет аутоматских хранилица и двадесет камера, како би лакше хранили и контролисали кретање дивљачи“, рекао је Жупљанин.

Он је додао да је посебно поносан на златни трофеј за одстрел дивље свиње, који је ове године припао члану „Јеловке“ Борку Божичковићу.

Први предсједник и оснивач „Јеловке“ Стојан Жупљанин се присутнима јавио из Хага и пожелио да међу секцијама влада такмичарски дух, да је поносан на чињеницу да је ово удружење узор многима по начину организовања, јер у континуитету воде бригу о безбједности у ловишту.

Ловачкој вечери присуствовао је и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић, који је нагласио да је „Јеловка“ једно од најорганизованијих удружења у Српској. (Срна)

Be the first to comment

Leave a Reply