U Maslovarama se okupilo 350 lovaca

KOTOR VAROŠ – Tradicionalna lovačka večera u Maslovarama kod Kotor Varoša ove godine okupila je oko 350 lovaca, među kojima je za najuspješnijeg u prošloj lovnoj sezoni izabran Svetislav Simunović.
Simunović je dugogodišnji član Lovačkog udruženja „Jelovka“ iz mjesne zajednice Maslovare, koje je u subotu 23. februara organizovalo lovačku večeru.

Nagrađeni su i zaslužni lovci, te najbolja lovačka sekcija „Brekinja“ i lovna grupa „Željo“, a najviše priznanje udruženja – zlatnu plaketu dobio je predsjednik Skupštine Lovačkog udruženja „Jelovka“ Stanko Božičković.Predsjednik „Jelovke“ Slobodan Župljanin je odao priznanje svima koji su u proteklih 29 godina doprinijeli razvoju udruženja za koje je rekao da obavlja značajnu i odgovornu funkciju.

„Naše aktivnosti prošle godine bile su usmjerene na uzgoj i zaštitu divljači, tako da možemo reći da trenutno imamo dobro stanje u lovištu i referentan broj divljači. U saradnji sa Lovačkim savezom Republike Srpske naše lovište obogatili smo sa deset automatskih hranilica i dvadeset kamera, kako bi lakše hranili i kontrolisali kretanje divljači“, rekao je Župljanin.

On je dodao da je posebno ponosan na zlatni trofej za odstrel divlje svinje, koji je ove godine pripao članu „Jelovke“ Borku Božičkoviću.

Prvi predsjednik i osnivač „Jelovke“ Stojan Župljanin se prisutnima javio iz Haga i poželio da među sekcijama vlada takmičarski duh, da je ponosan na činjenicu da je ovo udruženje uzor mnogima po načinu organizovanja, jer u kontinuitetu vode brigu o bezbjednosti u lovištu.

Lovačkoj večeri prisustvovao je i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić, koji je naglasio da je „Jelovka“ jedno od najorganizovanijih udruženja u Srpskoj. (Srna)

Be the first to comment

Leave a Reply