У Вишеграду обиљежено 40 година дружења ловаца из Вишеграда и Лазаревца

Вишеград – Вишеградски ловци обиљежили су у суботу увече  ловачкој вечери у Вишеграду 40 година дружења са Ловачким удружењем “Колубара” из Лазаревца.

На ловачкој вечери, која је одржана 12. јануара, окупило се око 300 ловаца из Републике Српске и Србије, а присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, који је најавио да ће и ове године бити издвојена значајна средства за ловачка удружења.


Министар Пашалић је заједно са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем синоћ добио златну значку Ловачког удружења “Панос”, као и Ловачко друштво “Колубара” из Лазаревца за 40 година братимљења два друштва.

Ђуревић је захвалио за признање и изразио увјерење да ће у наредној сезони имати још бољу сарадњу.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић пожелио је ловцима пуно успјеха у лову и раду, те истакао значај подршке локалне власти захваљујући којој Ловачко удружење “Панос” из Вишеграда, које је организовало ловачку вечеру, има добре резултате.

Предсједник Ловачког удружења “Панос” Владан Никитовић оцијенио је протеклу сезону успјешном, те најавио да сада па до почетка маја слиједи прихрана дивљачи.

“Сезона лова је завршена. Претходна ловна сезона је била врло успјешна, јер смо продали два медвједа”, рекао је Никитовић.

Предсједник Ловачког удружења “Колубара” из Лазаревца Томислав Рикановић захвалио је ловцима из Вишеграда и Лазаревца, што су и у тешким тренуцима успјели да одрже ово дружење.

Предсједник Ловачког удружења “Лазарево” из Лазарева Новак Андрић рекао је да су се прије 19 година побратимили са “Паносом”, те да ће наредне године обиљежити двије деценије заједничког рада и дружења.

Ловачко удружење “Панос” из Вишеграда основано је 1922. године, тренутно броји 250 чланова.

Заједно са предсједником Надзорног одбора ЛСРС Слободаном Ђоремом, Драшковић је уручио највиша признања Савеза заслужним ловцима Регије. СРНА

Be the first to comment

Leave a Reply