Успјешна сарадња Ловачке секције из Дворова и ЛУ Граничар из Јaмeнe у Срему

Прије двије деценије потписна Повеља о братимљењу Ловачког удружења Граничар из Јамене у Срему и ловачке секције Дворови која је у саставу ловачког удружења Семберија из Бијељине није само братимљење ловаца већ су ту узродиле успјешне су везе и са омладинским удружењима, активом жена али и спортским клубовима те бројним личним пријатељствима.



Ловци Граничара њих нешто више од 60 газдују са ловиштем уз ријеку Саву на самој граници са Републиком Хрватском. Предсједник Граничара Жељко Пантић са главним ловником Смиљком Радељевић и техничким секретаром  Предрагом Анитићем труде се заједно са својим ловцима да ловиште буде богато са дивљачи и да у удружењу владају добри међу људски односи. Иначе Сремске шуме су препуне дивљих свиња, ту су и европски јелен те срнећа дивљач.

Катастрофалне поплаве 2014 су поплавиле и насеље али и цијело ловиште које се уз труд подпуно опоравило и ревитализовало.

О ловачкој секцији Дворови се доста зна и она је једна од најактивнијих у Ловачком удружењу Семберија из Бијељине.

Броји око педесетак чланова који су врло активни у ловишту.

У поратним годинама у Дворовима је изграђена прва волијера за прихват фазанских пилића у ловишту Семберије.

Изграђена је и ловачка кућа која је укњижена као власништво Ловачког удружења Семберија, а у овој грађевинској сезони предвиђено је њено проширење и реконструкција.

Предсједник ловачке секције Миодраг Живановић са лововођом презимењаком Драгишом врло успјешно води ловачку секцију која сваким даном због градње насеља има све мању ловну површину.

Дворовљани побратиме из Јамене позивају у јесењи лов на фазана али и на сва ловачка дружења а у Јамeни учествују у атрактивним лововима на дивље свиње.

И на крају да поменемо Блажана и Весу који су били и иницијатори овога братимљења који међу ловцима Дворова али и Ловачког удружења Семберија могу бити за примјер многим ловцима.

Цијела ова прича неби била потпуна ако се не би поменуо и  трећи побратим  а то је Ловачко удружење Црњелово.   

Божић Миладин

 

Be the first to comment

Leave a Reply