Uspješna saradnja Lovačke sekcije iz Dvorova i LU Graničar iz Jamene u Sremu

Prije dvije decenije potpisna Povelja o bratimljenju Lovačkog udruženja Graničar iz Jamene u Sremu i lovačke sekcije Dvorovi koja je u sastavu lovačkog udruženja Semberija iz Bijeljine nije samo bratimljenje lovaca već su tu uzrodile uspješne su veze i sa omladinskim udruženjima, aktivom žena ali i sportskim klubovima te brojnim ličnim prijateljstvima.Lovci Graničara njih nešto više od 60 gazduju sa lovištem uz rijeku Savu na samoj granici sa Republikom Hrvatskom. Predsjednik Graničara Željko Pantić sa glavnim lovnikom Smiljkom Radeljević i tehničkim sekretarom  Predragom Anitićem trude se zajedno sa svojim lovcima da lovište bude bogato sa divljači i da u udruženju vladaju dobri među ljudski odnosi. Inače Sremske šume su prepune divljih svinja, tu su i evropski jelen te srneća divljač.

Katastrofalne poplave 2014 su poplavile i naselje ali i cijelo lovište koje se uz trud podpuno oporavilo i revitalizovalo.

O lovačkoj sekciji Dvorovi se dosta zna i ona je jedna od najaktivnijih u Lovačkom udruženju Semberija iz Bijeljine.

Broji oko pedesetak članova koji su vrlo aktivni u lovištu.

U poratnim godinama u Dvorovima je izgrađena prva volijera za prihvat fazanskih pilića u lovištu Semberije.

Izgrađena je i lovačka kuća koja je uknjižena kao vlasništvo Lovačkog udruženja Semberija, a u ovoj građevinskoj sezoni predviđeno je njeno proširenje i rekonstrukcija.

Predsjednik lovačke sekcije Miodrag Živanović sa lovovođom prezimenjakom Dragišom vrlo uspješno vodi lovačku sekciju koja svakim danom zbog gradnje naselja ima sve manju lovnu površinu.

Dvorovljani pobratime iz Jamene pozivaju u jesenji lov na fazana ali i na sva lovačka druženja a u Jameni učestvuju u atraktivnim lovovima na divlje svinje.

I na kraju da pomenemo Blažana i Vesu koji su bili i inicijatori ovoga bratimljenja koji među lovcima Dvorova ali i Lovačkog udruženja Semberija mogu biti za primjer mnogim lovcima.

Cijela ova priča nebi bila potpuna ako se ne bi pomenuo i  treći pobratim  a to je Lovačko udruženje Crnjelovo.   

Božić Miladin

 

Be the first to comment

Leave a Reply