Успјешна сезона за ловце подмајевичког краја FOTO

Угљевик – Предсједник Ловачког удружења “Дубрава” из Забрђа код Угљевика Милан Лазић оцијенио је успјешном протеклу ловну сезону у којој је уловљено 14 срндаћа, колико је и било у ловном плану.
“Ове године смо у нашем ловишту одстријелили срндаћа који је оцијењен златном медаљом на оцјени трофеја”, истакао је Лазић.

Он је додао да је овогодишњи лов на ситну дивљач био нешто слабији, што се осјетило, каже, у свим ловиштима у Српској.

“Видљив је био недостатак зеца, да ли због предатора или нечег другог, а то нас је подстакло да размишљамо да ове године наше ловиште обогатимо са овом дивљачи”, рекао је Лазић новинарима.



Начелник општине Угљевик Василије Перић на ловачкој вечери пожелио је ловцима “добар поглед” у будућем периоду и похвалио рад Ловачког удружења “Дубрава”, које чини много за подмајевички крај, првенствено на очувању дивљачи и природе.

Он је најавио да ће и у наредном периоду општина Угљевик, у складу са својим могућностима, помагати сва три ловачка удружења са територије ове општине.

Предсједник Скупштине удружења “Дубраве” Миодраг Симеуновић рекао је да је ово удружење основано 1990. године и да броји 120 чланова.

Ловочувар ловишта “Дубраве” Ђоко Марковић рекао је новинарима да се ловиште простире на 5.500 хектара земљишта, а од дивљачи највише су заступљени зец, фазан и срнећа дивљач.

Он је додао да од штеточина у овом ловишту највише има лисица, али и нешто мало шакала.

Ловачкој вечери присуствовало је 400 ловаца, представници братског ловачког удружења “Црњелово” као и представници ловаца из братске Мјесне заједнице Сусек из Беочина у Србији.

Најзаслужнијим ловцима додијељена су признања, а организована је ловачка томбола са 58 награда чији је наградни фонд износио 4.500 КМ, а главну награду – ловачку пушку, донирао је начелник општине Угљевик Василије Перић.

Атмосферу са овог дружења можете погледати ОВДЈЕ, а дио исте можете поглдати и нашој галерији

(Срна, фото; М.Божић)

Be the first to comment

Leave a Reply