“Јесењи сајам” богатији него икад отворио своја врата

БАЊАЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је свечано отворио “Јесењи сајам” у Бањалуци, а према његовој оцени, али и општем утиску посјетилаца, богатији је него икада у претходна 22 издања.

У првом реду Ловачки савез Републике Српске са свим регијама и неколико удружења, а затим и Риболовачки савез, туристичке и спортске организације, те многобројни штандови у посредник или непосредној вези са овим гранама, учинили су да сваки квадрат простор Бањалучког велесајма буде попуњен.

У свом обраћању Вишковић је нагласио да је пресрећан што други пут у улози првог човјека Владе може да поздрави овакав скуп.

– Драго ми је што нас је ове године више него прошле, без обзира чије су то заслуге. То је основни показатељ да идемо у правом смјеру. Морамо да се присјетимо да је не тако давно било под знаком питања одржавање овог сајма. Влада је покровитељ из разлога што је ово јединствена прилика да на једном мјесту покажемо све што имамо и чиме располажемо. Имамо потенцијале и све неопходне ресурсе за развој и напредак – рекао је Вишковић.

 




Први човјек Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић поздравио је Вишковића, те министре и представнике институција и градова Српске, као и бројне привредника, а нарочито ловце.

– Велика ми је част што могу да констатујем да је ово највеличанственије отварање сајма икада. Нећу да будем скроман, јер мислим да је ово највећа заслуга наше армије која броји 23.000 ловаца. Већ првог дана посјетиће га четири, пет хиљада наших чланова од Новог Града до Требиња. Велико хвала Влади Републике Српске која је у претходне двије године подржала развој ловства што директним, што индиректним инвестицијама које прелазе милион конвертибилних марака. То је огроман новац са којим су ловачка удружења значајно унаприједила своју понуду, никло је много ловно-техничких и ловно-узгојних објеката, а ја могу да обећан да ћемо наставити у том смјеру. Поносно могу да кажем да је почео изборни процес у ЛС РС, не желимо да се дијелимо и навијамо за ове или оне. Дубоко сам увјерен да ћемо уз помоћ Владе, спонзора и појединачних донација наставити овим путем и да ћемо за годину дана стајати још поноснији пред вама – рекао је Минић.

Сви заинтересовани грађани Бањалуке, али и градова из окружења имају прилику да у заиста богатој понуди у наредна три дана пронађу кутак за себе, стекну нека нова знања из различитих области, погледају ловачке трофеје или по сајамски цијенама набаве нешто што им недостаје у колекцији.

“Јесењи сајам 2019” на којем се представља више од 150 излагача из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Македоније обједињује три међународне сајамске манифестације и то Сајам лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије АГРОС, те сајам туризма и угоститељства. Цијена двенвне улазнице је двије марке, а рано вријеме сајма од данас до петка од 10 до 19 часова, док је у суботу отворен до 16 часова.

Be the first to comment

Leave a Reply