“Jesenji sajam” bogatiji nego ikad otvorio svoja vrata

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je svečano otvorio “Jesenji sajam” u Banjaluci, a prema njegovoj oceni, ali i opštem utisku posjetilaca, bogatiji je nego ikada u prethodna 22 izdanja.

U prvom redu Lovački savez Republike Srpske sa svim regijama i nekoliko udruženja, a zatim i Ribolovački savez, turističke i sportske organizacije, te mnogobrojni štandovi u posrednik ili neposrednoj vezi sa ovim granama, učinili su da svaki kvadrat prostor Banjalučkog velesajma bude popunjen.

U svom obraćanju Višković je naglasio da je presrećan što drugi put u ulozi prvog čovjeka Vlade može da pozdravi ovakav skup.

– Drago mi je što nas je ove godine više nego prošle, bez obzira čije su to zasluge. To je osnovni pokazatelj da idemo u pravom smjeru. Moramo da se prisjetimo da je ne tako davno bilo pod znakom pitanja održavanje ovog sajma. Vlada je pokrovitelj iz razloga što je ovo jedinstvena prilika da na jednom mjestu pokažemo sve što imamo i čime raspolažemo. Imamo potencijale i sve neophodne resurse za razvoj i napredak – rekao je Višković.

 
Prvi čovjek Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić pozdravio je Viškovića, te ministre i predstavnike institucija i gradova Srpske, kao i brojne privrednika, a naročito lovce.

– Velika mi je čast što mogu da konstatujem da je ovo najveličanstvenije otvaranje sajma ikada. Neću da budem skroman, jer mislim da je ovo najveća zasluga naše armije koja broji 23.000 lovaca. Već prvog dana posjetiće ga četiri, pet hiljada naših članova od Novog Grada do Trebinja. Veliko hvala Vladi Republike Srpske koja je u prethodne dvije godine podržala razvoj lovstva što direktnim, što indirektnim investicijama koje prelaze milion konvertibilnih maraka. To je ogroman novac sa kojim su lovačka udruženja značajno unaprijedila svoju ponudu, niklo je mnogo lovno-tehničkih i lovno-uzgojnih objekata, a ja mogu da obećan da ćemo nastaviti u tom smjeru. Ponosno mogu da kažem da je počeo izborni proces u LS RS, ne želimo da se dijelimo i navijamo za ove ili one. Duboko sam uvjeren da ćemo uz pomoć Vlade, sponzora i pojedinačnih donacija nastaviti ovim putem i da ćemo za godinu dana stajati još ponosniji pred vama – rekao je Minić.

Svi zainteresovani građani Banjaluke, ali i gradova iz okruženja imaju priliku da u zaista bogatoj ponudi u naredna tri dana pronađu kutak za sebe, steknu neka nova znanja iz različitih oblasti, pogledaju lovačke trofeje ili po sajamski cijenama nabave nešto što im nedostaje u kolekciji.

“Jesenji sajam 2019” na kojem se predstavlja više od 150 izlagača iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Makedonije objedinjuje tri međunarodne sajamske manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS, te sajam turizma i ugostiteljstva. Cijena dvenvne ulaznice je dvije marke, a rano vrijeme sajma od danas do petka od 10 do 19 časova, dok je u subotu otvoren do 16 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply