Zvanje ocjenjivač lovačkih trofeja u Doboju steklo 35 lovaca

Doboj – Zvanje ocjenjivač lovačkih trofeja steklo je 35 lovaca iz Republike Srpske, nakon dvodnevnog seminara koji je tokom vikenda održan u Doboju.
Predavači su bili predstavnik resornog ministarstva za oblast lovstva i šumarstva u Vladi Srpske Goran Zubić, te predstavnici Lovačkog saveza Srpske Živko Rapajić i Vlajko Ilić, saopšteno je iz Lovačkog udruženja “Fazan”, koje je organizator seminara.

U organizaciji ovog lovačkog udruženja u Doboju su u istom periodu organizovana predavanja za lovce pripravnike sa područja Dobojsko-modričke regije, koji su juče pristupili polaganju ispita.


“Od 87 lovačkih pripravnika koji su pristupili ispitu njih 60 je pokazalo dovoljno znanja da steknu status lovca, dok će preostalih 17 imati priliku da ponove ispit na jednom od narednih ispitnih rokova”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik ispitne komisije Goran Zubić ocijenio je da su ovogodišnji rezultati nešto lošiji od prošlogodišnjih zbog inoviranih lovačkih testova.

On je pojasnio da od ove godine lovci pripravnici moraju pokazati znanje iz nekoliko oblasti koje do sada nisu bile obavezne, a tu je, prije svega, ekologija, odnosno zaštita životne sredine, te reprodukcija i staništa divljači. (Srna)

 

Be the first to comment

Leave a Reply