Ловачко удружење „Срна“ Србац успјешно пословало у прошлој години

Делегати 3. годишње Скупштине Ловачког удружења „ Срна“ Србац , које на подручју општине Србац постоји више од 70 година, једногласно су усвојили Извјештај о раду и финансијском пословању за прошлу и План рада и Финансијски план за ову годину, што је детаљно образложио предсједник Удружења Горан Савановић.
„Наше Удружење газдује на 25.659 хектара и уз то користи 1.996 хектара комерцијалног ловишта којим газдује Шумска управа Србац. Посједујемо Ловну основу за наредних десет година,Календар лова и сва друга потребна документа за које је сагласност стигла од ресорног Министарства у Влади Републике Српске и Ловачког савеза Републике Српске“, рекао је предсједник Савановић и додао да је остварен план набавке фазанске дивљачи и аутоматских хранилица, да су постављене камере у ловишту, тако да је криволов сведен на минимум.



Савановић је додао да је укупан приход Удружења у прошлој години износио 109.743 КМ , што је за 7 одсто више него у 2017. године, те да у структури прихода ловачка чланарина износи око 50 одсто. Укупни расходи су износили 108.607 КМ, тако да је забиљежен позитиван финансијски резултат од 1.136 КМ, уз напомену да су све обавезе плаћене и да нема дуга ни према коме.
Скупштини је као гост присуствовао начелник општине Србац Млађан Драгосављевић , који је похвалио добру сарадњу Удружења и Општинске управе и обећао да ће подржати иницијативу да се у Српцу изгради Ловачки дом.
Предсједник Скупштине Удружења Горан Татић на крају сједнице уручио је бившем секретару овог Удружења и доајену србачког ловства Арсену Јовичићу златни ловачки орден Ловачког савеза Републике Српске за изузетно залагање и допринос у развоју ловства.

Радио Србац

 

Be the first to comment

Leave a Reply