3. otvoreno prvenstvo Bijeljine: Odlična organizacija i divno druženje

Krajem septembra Semberci već tradicionalno ugoste veliki broj prijatelja ljubitelja gađanja “glinenih golubova“. Ove godine sekcija Zagoni, Lovačkog udruženja “Semberija“ iz Bijeljine, organizovala je 3. otvoreno prvenstvo u gađanju letećih meta.

Organizatori takmičenja bili su Saša Mićić, Slađan Milošević i Mladen Simić. Gađanje je vodio Mićić koji je poželio dobrodošlicu svim takmičarima i gledaocima.

– Gađali smo dva dana. Prvi dan je bio dan za trening, a drugi dan je organizovano takmičenje. Zadovoljni smo odzivom strijelaca  kojih je iz godine u godinu sve više. U prvom planu nam je druženje. Imali smo goste iz cijele Republike Srpske i Federacije BiH, a bile su i ekipe iz Hrvatske i Srbije. Tako da možemo reći da je takmičenje bilo regionalnog karaktera, ističe Mićić za Lovačke novine LSRS.

U ime Lovačkog saveza Republike Srpske prisutne je pozdravio Živojin Lazić, sekretar LSRS.

– Lovački savez podržava i uvijek će podržavati sve vrste lovačkih manifestacija. Lovno streljaštvo je dobilo na značaju u poslednjih nekoliko godina, a Savez će nastojati da pomogne da se takmičenja podignu na još viši nivo. Ovo takmičenje podržali smo kupovinom pehara, medalja, diploma i zahvalnica. Radimo na tome da se određena sredstva ulože u obnovu i izgradnju modernih strjelišta i nabavku mašina za izbacivanje letećih meta.

Živojin Lazić, sekretar LSRS

Sekcija Zagoni – odlični organizatori i domaćini

Zdravko Stevanović, lovovođa u sekciji Zagoni, istakao je da je današnje takmičenje organizovano u okviru LU “Semberija“ Bijeljina, a da su domaćini lovci iz Zagona. On nam je rekao da je na takmičenju bilo 15 ekipa, a da se u pojedinačnoj konkurenciji nadmetalo 70 strijelaca.

Zdravko Stevanović i Saša Mićić

Sekcija Zagoni broji 72 člana – redovnih lovaca, pripravnika i zaslužnih lovaca. Lovište u kojem oni love prostire se na 3.500 hektara. Uglavnom se lovi fazan, perpelica, jarebica, zec i srndać, a od predatora tu su lisica, poneki šakal i divlja mačka. Sekcija ima četiri lovačke kuće, preko 80 visokih čeka, 100 hranilišta i 10 pojilišta. Namjera im je da izgrade još jedan veliki lovački dom na strjelištu na kojem će se moći gađati olimpijski i amerikan trap, kao i nepokretne i pokretne mete iz karabina. Kada se sve ovo sagleda, možemo reći da je ovo sekcija za primjer.

Najbolji strijelac turnira bio je Nadir Nišlić iz Orašja.

– Prije svega zahvaljujem se organizatorima da toploj dobrodošlici. Uslovi za gađanje su bili fer i jednaki za sve takmičare. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a bolji rezultati su izostali zbog jakog vijetra. Ovim takmičenjem završava se sezona 2018. Svi se nadamo da ćemo u narednoj imati više turnira, kao i bolja strjelišta i uslove na njima, kaže Nišlić.

Najbolji strijelac turnira Nadir Nišlić iz Orašja

Plasman u ekipnom takmičenju je sledeći:

1. L.U. „Tuzla“ – Tuzla 56
2. L.D. “ Jelen“ – Gaboš 52
3. L.U. “ Sava“ – Orašje 51

Ekipa LU Tuzla

Najbolji pojedinci su:

1. Nadir Nišlić (Orašje)
2. Nikola Živković (Gaboš)
3. Mustafa Beširević (Orašje)
4. Mladen Simić (Bijeljina)
5. Miroslav Ilić (Gaboš)
6. Toni Kovačević (Tuzla)

Najbolji pojedinci

Posebnu čast svim prisutnim učinio je naš olimpijac Zoran Novaković koji posmatrao gađanje i nesebično dijelio savjete takmičarima. Takođe, takmičenje je svojim prisustvom uveličao Vlado Simić, bivši predsjednik LSRS i najzaslužniji za pokretanje jedne “lijepe priče“ na prostoru Republike Srpke koja se zove lovno streljaštvo i koja traje 20 godina.

Novaković sa svojim prijateljima i strijelcima

 

Organizatori se posebno zahvaljuju sponzorima: Firmi TRB, AD Vodovod i Kanalizacija, Auto Centar Tojota, Slaviši Markoviću, MD Shop, Mesara kod Omera, Pekari Braca Lazic, Lovackom savezu Republike Srpske, Sekciji Zagoni i na kraju najzasluznijim LU “Semberija“.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply