Sarajevsko-romanijska regija: Podrška Savu Miniću

Dana 30. oktobra 2019. godine, održana je sjednica Savjeta Sarajevsko-romanijske regije. Sjednici koja je održana u prostorijama Lovačkog saveza Republike Srpske u Sokocu pored predsjednika udruženja Regije prisustvovao je i Sekretar LSRS Živojin Lazić. Domaćin Sjednice predsjednik LU “Glasinac“ Sokolac, Bašević Strahinja pozdravio je prisutne i poželio im uspješan rad.

Stevanu Draškoviću novi mandat na mjestu predsjednika Savjeta Sarajevsko-romanijske regije

Na dnevnom redu su se najprije našli izvještaji sa predhodne sjednice koji su jednoglasno usvojeni. U nastavku je razgovarano o predstojećim izborima za predsjednika LSRS. Predsjednik Sarajevsko-romanijske regije Stevan Drašković, kome je povjeren još jedan mandat na mjestu predsjednika Regije, u svom govoru rekao je sledeće:

  • Ako je 1994. godina upisana zlatnim slovima kao najznačajnija godina što se tiče lovstva u našoj Republici, a svi znamo kako je ta godina bila teška za naš narod i lovstvo uopšte, onda će mandat u kojem je gospodin Savo Minić bio predsjednik biti takođe upisan istim tim zlatnim slovima. Savo Minić kao najuspješniji predsjednik Saveza do sada je učinio veoma mnogo na razvoju lovstva. Nije lako pobrojati sve uspjehe našeg Saveza, a za koje je prijesvih najzaslužniji Minić. Navešću samo neke od njih: ulaganja od dva puta po 500.000 KM u poslednje dvije godine od strane Vlade Republike Srpske, kroz saradnju sa resornim Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uspostavljena je odlična saradnja u pogledu organizovanja lovačkih ispita, lovočuvarskih ispita i ispita za ocjenjivače trofeja, lovišta su dobila nove lovno-tehničke i lovno-uzgojne objekte, a posle dugog niza godina stagnacije lovni turizam doživljava procvat na našim prostorima od čega veliku korist imaju i lokalne zajednice, zaključio je Drašković.

Predsjednici Udruženja Regije podržali su navedeni stav Draškovića i pružiće punu podršku Savu Miniću na predstojećim izborima. Takođe, Stevan Drašković, predsjednik LU “Istočana Ilidža“ izabran je za člana Upravnog odbora Saveza, a članovi Regije predložili su Slobodana Đorema za Predsjednika Nadzornog odbora LSRS. Đorem, koji je ekonomista sa velikim iskustvom i znanjem dugogodišnji je predsjednik LU “Zagorje“ iz Kalinovika i do sada je obavljao ovu dužnost sa veoma mnogo uspjeha.

U nastavku sjednice predloženi su kandidati za stalna radna tijela i komisije o čijem izboru će odlučivati novi saziv Upravnog odbora LSRS.

Savijet regije je donio odluku i o jedinstvenom učešću i prezentovanju svi lovačkih udruženja regije na Sajmu lova u Banja Luci.

Slobodan Đorem predložen za predsjednika Nadzornog odbora LSRS

Pod tekućim pitanjima, predsjednik Njegoš Poljaković, predsjednik LU “Jahorina“ Pale, obavjestio je prisutne da će tradicionalno lovačko veče u Palama biti organizovano 11. januara 2020. godine.

Prije zaključenja sjednice, Sekretar Saveza Živojin Lazić istakao je da je Sarajevsko-romanijska regija jedna od perjanica LSRS i da stručna služba ima izuzetno dobru saradnju sa svim Udruženjima ove regije.

Nakon završetka sjednice domaćini su priredili lovačku večeru u novoizgrađenom hotelu u Sokocu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply