Бојана Малић-Лекић: Жене се лако заљубе у лов

Да и жене могу бити страствени ловци најбоље потврђује примјер Бојане Малић-Лекић, која је иначе члан Ловачког удружења “Змијање” Бањалука и ЛУ “Козара” Лакташи. Она је уједно и члан предсједништва “Дамског клуба” при Ловачком савезу Републике Српске.

– Љубав према лову наслиједила сам од оца Владе, познатијег као Вучко, који је био дугогодишњи члан ЛУ “Козара”. Насљедница сам његовог трофејног оружја које нисам хтјела да запоставим и одложим – казала је Бојана Малић-Лекић.

Први сусрет са ловом, који је ускоро постао саставни дио живота, имала је 2014. године, од када се не одваја од пушке и паса, а редовна је на различитим хајкама и дружењима тог типа.

– Почела сам са одласком на “Дане вука “ на Чемерници. Када сам први пут учествовала на хајци била сам једина жена, већ идуће године придружило се још неколико припадница љепшег пола, што је врло позитивна страна. Да би био добар ловац, мораш да будеш добар човјек – казала је она.

Додаје да је најважније да се поштују ловачки кодекси, а поред опреме, велика љубав су јој пси.

– Имам њемачког краткодлаког птичара, а имам и посавца који је са нашег подручја. Волим природу и планину, шуме и дивљач. То су ствари у које се човјек једноставно заљуби на први поглед и нешто на шта никако не можеш остати равнодушан. Нама није циљ само да одстријелимо дивљач већ и да јој помажемо – рекла је Бојана.

Љубав према природи, лијепо дружење је нешто што је подстакло Бојану, да настави стопама свог оца те, да поред тога наглашава, да је свака жена која воли лов добродошла у шуму.

– Жене треба да се организују, да узму учешће и да уживају у природи. Лијепо је учествовати и дружити се и ван оквира наше земље, а још када је то лов, тешко да од тога може бити нешто љепше. Природа даје снагу, то је један вид релаксације, којим ће, надам се, све више жена кренути – казала је Бојана Малић Лекић.

Чар у посматрању

Да прави заљубљеници у лов поред одстрела дивљачи, уживају и у помагању животињама да преживе, потврђује и Бојана која је и сама дио оваквих акција.

– Није то само згодно мјесто гдје чекамо животиње, већ и мјесто гдје исте хранимо, па можда неким и продужимо живот што представља велико задовољство. Чар лова је и у посматрању животиња, уживам у њиховом праћењу и сатима проведеним на чеки – казала је Бојана.

Додир са ловом на други начин

Бојана и у пословном смислу на неки начин има додира са ловом, јер је директор фирме “Тигар Бањалука”, дијела компаније Тигар из Пирота који поред бренда ауто-гума посједујемо продају и ловачких чизама.

– Чизме које производимо су најраспрострањеније међу нашим ловцима и за њих махом добијамо најбоље коментаре – казала је Бојана.

Милош Васиљевић

Be the first to comment

Leave a Reply