Дружењем на језеру Алаговац у Невесињу отворена риболовна сезона

НЕВЕСИЊЕ – Риболовна сезона на водама којима газдује Спортско-риболовно друштво „Алаговац “ отворена је 1. маја традиционалним дружењем невесињских риболоваца  на обали језера Алаговац.

Уз богату трпезу и пријатељске разговоре спортски риболовци су правили планове за наредни период. Исказали су опредјељење за очување природе и рибљег фонда и најавили интензивну борбу против криволова.

Као потрвду те намјере симболично су спалили заплијењену мрежу од прије десетак дана у зони строге забране риболова, поручивши криволовцима да ће све недозвољене радње бити законски санкционисане.

Предсједник СРД „Алаговац“ Градимир Спремо каже да ће невесињски љубитељи природе и риболова наставити порибљавање Алаговца и чишћење приступних путева до језера. Планирано је и постављање еколошких табли у приобалном појасу са упозорењима о забрани бацања отпада и бесправне сјече шуме

Иако је јуче отворена риболовна сезона из Друштва подсјећају на трајну забрану риболова на Алаговцу у зони мријестилишта, од Војничке плаже до Баре. Најавили су и интензивнији надзор рибочуварске службе.

Спремо који је и потпредсједник Риболовног савеза РС каже да ће се крајем маја одржати Куп Невесиња у спортском риболову, а најуспјешнији риболовци представљаће Друштво на наредним такмичењима.

Радио Невесиње

Be the first to comment

Leave a Reply