Ekipa LU “VARDA“ Rudo osvojila prvo mjesto na Gulašijadi u Bjeljevinama

Deveti put za redom Udruženje građana „RADOJNA“ Strgačina organizovalo je Gulašijadu u Bjeljevinama. Prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog udruženja “VARADA“ Rudo.

Gulašijada u Bjeljevinama održava se već tradicionalno pored rijeke Radojne krajem mjeseca juna. Kao i prethodnih godina učešće u takmičenju uzeli su i lovci lokalnog Udruženja. Ekipu su predvodili lovočuvar Mile Tanasković i Sanel Džihanić, član skupštine Udruženja ispred grupe Dubac.

Udruženje građana „RADOJNA“ Strgačina je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje čiji je cilj zaštita rijeke Radojne i njene okoline. Djelatnosti udruženja se svode na: Organizovanje, samostalno ili zajedno sa drugim organizacijama, stručnih skupova, savjetovanja, seminara i drugih oblika stručnih obrazovanja u oblasti ekološke zaštite; Objavljivanje knjiga i drugih publikacija o ekološkoj zaštiti rijeke Radojna i gravitirajućeg područja; Organizovanje naučnih i stručnih radnika za rad na naučnim, stručnim i istraživačkim projektima iz oblasti ekološke zaštite rijeke Radojne i njenog sliva; Saradnju sa univerzitetima, institutima, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave ekološkom zaštitom; Organizovanje različitih vrsta manifestacija u svrhu promovisanja ciljeva udruženja.

Predstavnici pobjedničke ekipe su istakli da je konkurencija bila veoma jaka, te da su uložili veliki trud i znanje da bi osvojili prvo mjesto. Naravno, poznato je da su lovci veliki gurmani i da imaju bogato iskustvo u pripremanju različitih specijaliteta od divljači. Svaki lovački satanak, bilo u lovištu ili u lovačkoj kući, začini se dobrom hranom. Iako, nisu htjeli otkriti sve sastojke pobjedničkog gulaša, kazali su da je veoma važno da se koristi što svježije meso i više različitih začina.

Više o Gulašijadi u Bjeljevinama možete pogledati na sajtu Udruženje građana „RADOJNA“ Strgačina.

https://www.radojnastrgacina.com/gulasijada.php

Be the first to comment

Leave a Reply