Екипа ЛУ “ВАРДА“ Рудо освојила прво мјесто на Гулашијади у Бјељевинама

Девети пут за редом Удружење грађана „РАДОЈНА“ Стргачина организовало је Гулашијаду у Бјељевинама. Прво мјесто освојила је екипа Ловачког удружења “ВАРАДА“ Рудо.

Гулашијада у Бјељевинама одржава се већ традиционално поред ријеке Радојне крајем мјесеца јуна. Као и претходних година учешће у такмичењу узели су и ловци локалног Удружења. Екипу су предводили ловочувар Миле Танасковић и Санел Џиханић, члан скупштине Удружења испред групе Дубац.

Удружење грађана „РАДОЈНА“ Стргачина је нестраначко, невладино и непрофитно удружење чији је циљ заштита ријеке Радојне и њене околине. Дјелатности удружења се своде на: Организовање, самостално или заједно са другим организацијама, стручних скупова, савјетовања, семинара и других облика стручних образовања у области еколошке заштите; Објављивање књига и других публикација о еколошкој заштити ријеке Радојна и гравитирајућег подручја; Организовање научних и стручних радника за рад на научним, стручним и истраживачким пројектима из области еколошке заштите ријеке Радојне и њеног слива; Сарадњу са универзитетима, институтима, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству које се баве еколошком заштитом; Организовање различитих врста манифестација у сврху промовисања циљева удружења.

Представници побједничке екипе су истакли да је конкуренција била веома јака, те да су уложили велики труд и знање да би освојили прво мјесто. Наравно, познато је да су ловци велики гурмани и да имају богато искуство у припремању различитих специјалитета од дивљачи. Сваки ловачки сатанак, било у ловишту или у ловачкој кући, зачини се добром храном. Иако, нису хтјели открити све састојке побједничког гулаша, казали су да је веома важно да се користи што свјежије месо и више различитих зачина.

Више о Гулашијади у Бјељевинама можете погледати на сајту Удружење грађана „РАДОЈНА“ Стргачина.

https://www.radojnastrgacina.com/gulasijada.php

Be the first to comment

Leave a Reply