Горан Бреговић постао почасни члан ЛУ „Јахорина“ Пале

Ловачко удружење „Јахорина“ Пале постало је богатије за још једног члана. Овај пут се ради о необичном ловцу, a ријеч је о нашем и свјетки познатом музичару и композитору господину Горану Бреговићу.

– Већ је добро познато да Горан Бреговић гаји велику љубав ка Јахорини и Палама и да радо долази у ове крајеве како би се одморио и уживао у свим чарима природе. Тако је приликом  боравка на Јахорини у неформалној конверзацији са својим пријатељима изразио жељу да окуша ловачку срећу у нашим ловишту и на тај начин још више упозна нашу општину, каже Славко Ковачевић, предсједник Ловачког удружења “Јахорина“ Пале.

Др Гојко Ђуричић и Славко Ковачевић у друштву са Гораном Бреговићем

Када су за Бреговићеву жељу сазнали људи из управе ЛУ “Јахорина“ Пале на челу са Ковачевићем, без великог размишљања су одлучили да га позову и додјеле му статус почасног члана Удружења.

– То није само част за ловачко удружење, већ и својеврсна промоција наше општине и свих грана турзма које она нуди. Надамо се да ће нашег новога члана, као и све остале ловце служити ловачка срећа, те да ће већ у предстојећој љетној сезони искусити дражи лова у нашем ловишту. Господину Бреговићу желимо „Добар поглед“!, истиче Славко.

Горан Бреговић је рођен у Сарајеву 22. марта 1950. године. Био је оснивач и члан “Бијелог Дугмета“, једне од најпопуларнијих рок група у тадашњој СФР Југославији крајем седамдесетих и током осамдесетих година прошлог вијека. Бреговић је био вођа и једини стални члан групе за све време њеног постојања. Свјетску славу достигао је компонујући музику за филмове Емира Кустурице, као и за уметнике попут Иги Попа. Данас је вођа свијетски познатог “Оркестра за свадбе и сахане“.

Да би се ова замисао спровела у дијело помогао је господин др Гојко Ђуричић, који је посредовао између људи из ловачког удружења и господина Бреговића. Овим путем сви чланови Ловачког удружења му се срдачно захваљују.

ВК, МП

Be the first to comment

Leave a Reply