Konan poharao Ozren

Ovogodišnji šampion na Ozrenu, pas Konan, vlasnika Jakuba Omerčića

Lovački kopov, vlasnika Jakuba Omerčića iz Doboja, pobijednik je 12. državne utakmice pasa u gateru na divlju svinju na Ozrenu

Kinološko udruženje „Prim. dr Zoran Janjušević“ iz Doboja je ove godine organizovalo „Dvanaestu državnu utakmicu pasa glasnog gona u radu na divlju svinju“  u Gateru „Ozren“ u Karanovcu (opština Petrovo).

Utakmica je odobrena od Kinološkog saveza Republike Srpske, s pravom dodjele kandidature „CACT“ pa je za nju, kao i prethodnih godina, vladalo veliko interesovanje.

U katalogu, koji je zbog velikog interesovanja bio popunjen mjesec dana ranije, bilo je upisano 35 pasa iz cijele BiH, a izvedeno je njih 30, među kojima je najviše bilo goniča. Pored domaćih takmičara učestvovala su i dva njemačka lovna terijera iz Srbije.

Utakmicu su sudile kinološke sudije: Predrag Uzelac iz Banje Luke i Ivica Bošković iz Osijeka. Delegat manifestacije je bio Radovan Mazalica, kinološki sudija iz Novog Grada.

Ono što će ostati upamćeno jeste da je samo jedan pas pronašao vepra u gateru, kvalitetno ga odradio i tako se plasirao u prvi nagradni razred, sa osvojenim 181 bodom i titulom „CACT BiH BiH“. Riječ je o psu Konanu, čij je vlasnik Jakub Omerčić, član Lovačke sekcije Putnikovo brdo, LU „Fazan“ Doboj.

-Vjerujte da je ovo moj najsrećniji dan. Volim lov i lovim dugi niz godina, a najviše volim loviti divlje svinje posebno sa goničima. Konan je danas opravdao svoj kvalitet i odradio utakmicu na najbolji način, istakao je Omerčić nakon dodjele priznanja.

Vedran Božičković, predsjednik LU „Fazan“ Doboj, takođe je izrazio zadovoljstvo uspjehom svoga lovca.

-Jakub je danas krunisao trud koji je uložio radeći sa svojim psom, a meni je, kao i svakom predsjedniku, veoma drago što je baš naš član postigao ovakav rezultat i bio najbolji, rekao je Božičković.

Ove godine generalni pokrovitelj manifestacije je bilo lovačko udruženje „Fazan“ Doboj, a generalni sponzor – poznati proizvođač hrana za pse „Quicker“.

                                                                             V. Stjepanović

Zajednička fotografija učesnika Državne utakmice pasa na Ozrenu

Be the first to comment

Leave a Reply