Ловачка забава секције Дворови: Весеље какво само ловци знају направити

Ловци ловачке секције “Дворови“ из Дворова још од 1970. године организују традиционалну Ловачку забаву. Прочетак фебруара је вријеме када настоје окупити што више пријатеља и побратима у прелијепој сали хотела Бање Дворови.

Миле Живановић, предсједник секције Дворови, која се налази у оквиру ловачког удружења “Семберија“ Бијељина, рекао је да су у организацију ловачке вечери укључени скоро сви чланови секције и сви су дали значајан допринос. Секција има шездесет чланова, а међу њима је тринаест заслужних.

-Посебно истичем да имамо велики број младих приправника и њих бих посебно похвалио за учешће у вечерашњој организацији, каже предсједник.

Живановић се на челу секције налази осам година, а успјешно је обављао и дужност секретара секције. Секретар ове добро организоване секције је Петар Његић, а лововођа је Драгиша Живановић.

Предсједник секције Живановић уручује захвалницу Драгану Павловићу

Забаву су својим присуством увеличали многобројни гости. Прије свега ту су били Василије Савић – предсједник ЛУ “Семберија“ Бијељина, Драган Павловић – предсједник Скупштине ЛСРС, Живојин Лазић – секретар ЛСРС, Милан Ковачевић – потпредсједник Ловачког савеза Србије, Владо Симић – бивши предсједник ЛСРС, Миладин Стјепановић – предсједник ЛУ “Подриње“ Јања, Цвјетин Вилотић – народни посланик у Скупштини Републике Српске и члан секције из Дворова, побратими из Јамине и Црњелова, ловци из Броца, Угриноваца, Балатуна, Међаша, Сувог Поља и Рудог.

Драган Павловић, предсједник Скупштине ЛСРС, поздравио је присутне испред Ловачког свеза и у своје име, одавши признање организаторима ове ловачке забаве.

– Ловачке вечери су само један вид активности које ловци Републике Српске организују и спроводе. Сви добро знамо да лов није само одстрел дивљачи, већ је лов прије свега дружење. На вечерашњем дружењу поред ловаца имамо и наше љепше половине и пријатеље који нису ловци. Све то нам довољно говори о значају наших забава, истакао је предсједник Скупштине ЛСРС.

Павловић је додао да је 19. марта 1994. године управо у Бијељини одржана оснивачка скупштина ЛСРС и да ће Савез следеће године прославити 25 година постојања.

У друштву са потптредсједником ЛСС Миланом Ковачевићем

Привредни и други субјекти, као и сваке године, одазвали су се у великом броју и подржали су ову традиционалну манифестацију. Посебно треба истаћи да је томбола била веома богата и веома добро организована. Такође, подмладак секције побринуо да свих  150 награда буде подјељено срећним добитницима.

Поред изузетно спремљеног ловачког паприкаша и печења, на столу су се нашле и ормашице  госпође Зорице Јовановић из Сувог Поља, која сваке године почасти ловце овом предивном посластицом.

– Посебну захвалност упућујемо својим супругама. Оне увијек имају разумијевања за наше ловачке активности, а ловачка забава је вријеме када им се настојимо одужити, рекли су у глас сви присутни ловци из Дворова.

Ивана Симеуновић је награђена великим аплаузом за наступ на забави.

Програм вечери својим гласом уљепшала је вокална солисткиња Ивана Симеуновић из културно-умјетничког друштва Дворови. Уз локални музички бенд и прелијепу музику, дружење је трајало до рано ујутро.

Слика са прве ловачке забаве у Дворовима

Иницијатор организовања ловачких вечери у Дворовима је Мићо Ђурић који је направио прво весеље далеке 1970. године. Након завршетка Одбрамбено-отаџбинског рата, дружења се организују у хотелу Бања Дворови и редовно се окупи преко 250 људи.

М.П.

Be the first to comment

Leave a Reply