Lovački ispit u Bratuncu položilo 39 kandidata

Bratunac – U Bratuncu je u nedjelju organizovano polaganje lovačkog ispita i od 43 kandidata sa područja regije Birač, koliko ih se prijavilo, ispit je položilo njih 39, potvrdio je predsjednik Komisije za polaganje ispita Goran Zubić.

Zubić, koji je i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, rekao je da se lovački ispit polaže pred komisijom koju čine predstavnici resornog ministarstva i Lovačkog saveza Republike Srpske i da je zadovoljan pokazanim znanjem kandidata.

“U posljednje vrijeme zainteresovani kandidati dolaze na lovački ispit sve spremniji, a rezultatima znatno doprinose teorijska predavanja, kojima obavezno prisustvuju”, rekao je Zubić.Vidoje Zarić, predsjednik Savjeta lovaca regije Birač, naveo je da u ovoj regiji ima više od 2.000 registrovanih lovaca.

“Sve veći broj mladih ljudi je zainteresovan za lovstvo i oni se za lovački ispit prijavljuju odmah nakon navršenih 18 godina”, rekao je Zarić, koji je i predsjednik bratunačkog Lovačkog društva “Čauš”.

On je istakao da je ispit danas polagalo i nekoliko kandidata koji rade u zapadnoevropskim zemljama.

Polaganju lovačkoih ispita prisustvovao je i Živojin Lazić sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske.

Srna, foto: Mišo Lazarević

Na polaganje lovačkog ispita kandidati došli iz Švedske. Amerike i Francuske
Osvojio svih 60 bodova Dragoljub Đurić
Članovi Komisije za polaganje lovačkog ispita sa predsjednikom lovne regije Birač

Be the first to comment

Leave a Reply