Ловачки испит у Братунцу положило 39 кандидата

Братунац – У Братунцу је у недјељу организовано полагање ловачког испита и од 43 кандидата са подручја регије Бирач, колико их се пријавило, испит је положило њих 39, потврдио је предсједник Комисије за полагање испита Горан Зубић.

Зубић, који је и помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, рекао је да се ловачки испит полаже пред комисијом коју чине представници ресорног министарства и Ловачког савеза Републике Српске и да је задовољан показаним знањем кандидата.

“У посљедње вријеме заинтересовани кандидати долазе на ловачки испит све спремнији, а резултатима знатно доприносе теоријска предавања, којима обавезно присуствују”, рекао је Зубић.



Видоје Зарић, предсједник Савјета ловаца регије Бирач, навео је да у овој регији има више од 2.000 регистрованих ловаца.

“Све већи број младих људи је заинтересован за ловство и они се за ловачки испит пријављују одмах након навршених 18 година”, рекао је Зарић, који је и предсједник братуначког Ловачког друштва “Чауш”.

Он је истакао да је испит данас полагало и неколико кандидата који раде у западноевропским земљама.

Полагању ловачкоих испита присуствовао је и Живојин Лазић секретар Ловачког савеза Републике Српске.

Срна, фото: Мишо Лазаревић

На полагање ловачког испита кандидати дошли из Шведске. Америке и Француске
Освојио свих 60 бодова Драгољуб Ђурић
Чланови Комисије за полагање ловачког испита са предсједником ловне регије Бирач

Be the first to comment

Leave a Reply