Ловачко вече ЛУ Вукова са Дрине за крај успјешне ловне сезоне

Поздравна ријеч Бранислава Мирковића, предсједника ЛУ Вукови са Дрине

Зворник – Ловачка традиција у зворничком крају дуга је више од једног вијека. Историју лова и ловства исписале су многе генерације у приобаљу Дрине.

Дубоки коријени лова и ловства на овим просторима од старих времена до данас, преношени су генерацијски као највећа реликвија и традиција у многим породицама.

Својом богатом ловном културом, вијековним наслијеђем, ловачким обичајима, прихрањивањем и сталном бригом о дивљачи, заштитом и очувањем природе,  ловци општине Зворник представљају снажан ослонац ловству Републике Српске.

Ловци зворничке општине познати су и као добри домаћини. Скоро сваку прилику кад су ловачка дружења у питању, користе да у госте позову и своје пријатеље, ловце из окружења.

Управо је тако било и у суботу, 17. фебруара,  када је ЛУ „Вукови са Дрине“ из Зворника уприличило ловачко вече, гдје се окупило око 250 ловаца, те љубитеља лова, природе и доброг дружења.

На ловачку забаву стигли су колеге ловци из свих девет ловачких удружења регије Бирач, затим представници ЛУ „Гласинац“ из Сокоца, те ловци из Обудовца код Шамца, те  Бродца код Бијељине и других ловачких организација са којима су зворнички ловци успоставили успјешну сарадњу.

Међу гостима ове манифестације били су и челни људи гада Зворника – градоначелник и замјеник градоначелника Зоран Стевановић и Бојан Ивановић,  затим члан Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске Здравко Илић и предсједник Савјета ловне регије Бирач Видоје Зарић.

Предсједник ЛУ „Вукови са Дрине“ Бранислав Мирковић каже да су зворнички ловци, након десетак година, поново организовали ловачко вече.

-У протеклом периоду редовно смо, са првим јесењим данима, обиљежавали почетак ловне сезоне великим ловачким скуповима. Сада смо одлучили да на крају ловног периода уприличимо нашим ловцима и пријатељима нашег удружења ловачку забаву и још једну прилику за добро дружење – истиче Мирковић, који је на почетку ловачке вечери, која је одржана у ресторану „Гранд“ у Челопеку,  поздравио све присутне и захвалио се што су дошли да увеличају ову манифестацију и успјешан завршетак ловне сезоне зворничких ловаца.

Надахнутим говором присутнима се обратио и члан Управног одбора ЛС РС Здравко Илић.

-Угодно је и лијепо бити заједно са вама. Пријатно је бити учесник ове манифестације, због које ловци „Вукова са Дрине“ треба да се поносе – истакао је Илић.  Нагласио је да ово дружење треба да буде  доказ свега онога што лов као спорт краси, а то је, како је рекао, истинско пријатељство и љубав међу људима.

Након говора, Илић је  уручио и посебне поклоне ЛС РС.  Предсједник ЛУ „Вукови са Дрине“ Бранислав Мирковић добио је ловачку чутурицу,  док је прва значка ЛС РС уручена Милану Јоловићу-Легенди, једном, како је Илић  рекао, од најбољих и  најхрабријих ловаца у Републици Српској.

На дружењу какво само ловци могу да приреде стигла је и група ловаца из  Сокоца, предвођена предсједником ЛУ „Гласинац“ Страхињом Башевићем.

-Са ловцима из Зворника имамо вишегодишњу успјешну сарадњу. Дружимо се и организујемо заједничке изласке у лов. Ловци представљају један од посебних стубова заштите правих вриједности и традиције – рекао нам је млади предсједник ловаца из Сокоца.

Мићо Ерић из Зворника, један од најуглединијих ловаца у приобаљу Дрине, био је видно расположен у друштву својих млађих колега. Стари ловац, у осмој деценији,  није крио своје задовољство.

-Лијепо је бити у овако пријатном друштву. Добро је што је наше ловачко удружење обновило одржавање ловачке вечери и подарило једну предивну манифестацију – каже Ерић, који је својевремено четири мандата био предсједник зворничких ловаца, а пуних деценију и секретар ловачке организације у граду на лијевој обали Дрине. 

Током ловачке вечери организована је и томбола са  богатим наградним фондом углавном из ловачке колекције. 

М. Л.

 

Пријатељи ловачког удружења Вукови са Дрине

 

Значка ЛС РС Милану Јоловићу Легенди
Пријатељи ловачког удружења Вукови са Дрине

 

Међу гостима и ловци из ЛУ Гласинац Соколац
Дугогодишњи пријатељи и сарадници Мићо Ерић и Ненад Викић
Дружење какво само ловци могу да приреде
Богата томбола
Ловачкој забави присуствовало око 250 љубитеља лова, природе и дружења
Гости вечери челници града Зворника и представници сусједних-ловачких удружења

                                                                                              М. Л.

 

Be the first to comment

Leave a Reply