Ловачко вече у Шековићима

У Шековићима је, протеклог викенда,  организовало ловачко вече, гдје се окупило око 200 ловаца, чланова ЛУ „Бишина”, али и њихових пријатеља, колега ловаца из сусједних ловачких удружења, прије свега из регије Бирач.

Предсједник ЛУ „Бишина” Петар Влачић, заједно са својим сарадницима, љубазно је дочекивао све госте, међу којима су били члан Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске Здравко Илић, начелник општине Шековићи Момир Ристић и свештеник храма Покрова Пресвете Богородице  у Шековићима протојереј ставрофор Драган Томић.



Влачић каже да је ЛУ „Бишина” уприличило ловачку забаву пред почетак ловне сезоне на срнећу дивљач, чији је отвор планиран наредног викенда.

-У раду нашег удружења преовладава тимски рад. Присутан је договор и јака жеља за успјехом, што повећа наше цјелокупне активности – истиче Влачић, који се на челу ловачког удружења у Шековићима налази од августа 2016. године.

Пригодним ријечима присутнима се, у име Ловачког савеза Републике Српске, обратио Здравко Илић. Он се ловцима Шековића захвалио на доброј организацији ловачке вечери и дружењу са добрим људима и домаћинима, који, како је рекао, имају смисла за љепоту живљења и ширење пријатељства.

Након говора,  Илић је уручио умјетничку слику, поклон Ловачког савеза Републике Српске, предсједнику ЛУ „Бишина” Петру Влачићу, са жељом да се она нађе у просторијама новог ловачког дома, који се гради у овом градићу у сјевероисточном дијелу Републике Српске.

Иначе, традиција лова у Шековићима је дуга скоро шест деценија. Двадесетак љубитеља лова и природе, далеке 1960. године, основало је ЛУ „Бишина”, које данас, у четири секције, окупља око 200 чланова и газдује ловиштем које се простире на око 25.000 хектара.

 

М. Лазаревић

Be the first to comment

Leave a Reply