Lovačko veče u Šekovićima

U Šekovićima je, proteklog vikenda,  organizovalo lovačko veče, gdje se okupilo oko 200 lovaca, članova LU „Bišina”, ali i njihovih prijatelja, kolega lovaca iz susjednih lovačkih udruženja, prije svega iz regije Birač.

Predsjednik LU „Bišina” Petar Vlačić, zajedno sa svojim saradnicima, ljubazno je dočekivao sve goste, među kojima su bili član Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske Zdravko Ilić, načelnik opštine Šekovići Momir Ristić i sveštenik hrama Pokrova Presvete Bogorodice  u Šekovićima protojerej stavrofor Dragan Tomić.Vlačić kaže da je LU „Bišina” upriličilo lovačku zabavu pred početak lovne sezone na srneću divljač, čiji je otvor planiran narednog vikenda.

-U radu našeg udruženja preovladava timski rad. Prisutan je dogovor i jaka želja za uspjehom, što poveća naše cjelokupne aktivnosti – ističe Vlačić, koji se na čelu lovačkog udruženja u Šekovićima nalazi od avgusta 2016. godine.

Prigodnim riječima prisutnima se, u ime Lovačkog saveza Republike Srpske, obratio Zdravko Ilić. On se lovcima Šekovića zahvalio na dobroj organizaciji lovačke večeri i druženju sa dobrim ljudima i domaćinima, koji, kako je rekao, imaju smisla za ljepotu življenja i širenje prijateljstva.

Nakon govora,  Ilić je uručio umjetničku sliku, poklon Lovačkog saveza Republike Srpske, predsjedniku LU „Bišina” Petru Vlačiću, sa željom da se ona nađe u prostorijama novog lovačkog doma, koji se gradi u ovom gradiću u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske.

Inače, tradicija lova u Šekovićima je duga skoro šest decenija. Dvadesetak ljubitelja lova i prirode, daleke 1960. godine, osnovalo je LU „Bišina”, koje danas, u četiri sekcije, okuplja oko 200 članova i gazduje lovištem koje se prostire na oko 25.000 hektara.

 

M. Lazarević

Be the first to comment

Leave a Reply