Ловачко вече „Вукова са Дрине”

Зворнички ловци још једном су се показали као добри домаћини, када су,  протеклог викенда, уприличили ловачко вече, гдје се окупило око 300 ловаца из Зворника и сусједних ловачких удружења из регије Бирач, као и њихови побратими и пријатељи  из ЛУ „Голуб” Бродац  код Бијељине, „Соко” из Доњег Жабара и Глушаца код Богатића у Србији.

Предсједник ЛУ „Вукови са Дрине” Бранислав Мирковић, заједно са својим сарадницима, љубазно је дочекивао све госте, међу којима су били и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић и члан Управног одбора Савеза Здравко Илић.



Мирковић каже да ЛУ „Вукови са Дрине” већ другу годину, на крају ловног периода, оирганизује ловачку забаву за своје чланове и пријатеље зворничких ловаца.

-Иза нас је још једна успјешна година проткана бројним активностима око 320 ловаца који дјелују у четири секције.   У протеклом периоду наше ловиште, које се простире на око 23.000 хектара, постало је богатије за 400 комада фазанске дивљачи, а радимо и на изградњи нових ловачких објеката и ширењу ловне инфраструктуре – истиче Мирковић.

Предсједник зворничких ловаца наводи да је, у сарадњи са Ловачким савезом Републике Српске, успјешно реализован пројекат у вриједности од око 4.000 КМ за развој ловства на овом подручју.

Мирковић је, током поздравног обраћања присутнима, искористио прилику да се посебно захвали ловцима на њиховом доприносу и бризи на чувању и узгоју дивљачи. Како је рекао, само ове зиме у ловиште  је изнесено више тона кукуруза, поменувши посебно  Миодрага Крнетића из секције Челопек, који је обезбиједио тону кукуруза, те групу ловаца Александра и Рада Сејменовића, Драгана Ристића и Драгомира Алемпића који су изнијели преко пет тона зрнасте хране у ловиште на Гркињи.

Пригодним ријечима обратио се и секретар ЛС РС Живојин Лазић. Он је најприје поздравио једног од најстаријих ловаца у зворничком крају и доајена ловства у приобаљу Дрине Мићу Ерића, те  рекао да је угодно и лијепо бити на оваквим манифестацијама, изразивши задовољство сазнањем да се и у овој ловачкој организацији граде и подижу нови ловни објекти, на добробит свих учесника лова и љубитеља природе.

-Ловачки савез, заједно са Владом Српске, цијени овакав труд,  што показују и уложена  средства за развој цјелокупног ловства у нашој Републици – истакао је Лазић и додао да се ове године очекују још већа улагања у ловишта Српске, јер је, како је рекао, предсједник Савеза др Саво Минић успио да издејствује да се дио средстава која се издвајају  за одстрел дивљачи врати у ловачка удружења кроз пројекте ловне инфраструктуре.

Након говора, Лазић је уручио зидни сат, поклон Ловачког савеза Републике Српске, предсједнику ЛУ „Вукови са Дрине” Браниславу Мирковићу, симболично нагласивши да нам вријеме сарадње никад не стане!

На дружење какво само ловци могу да приреде стигла је и група ловаца из Броца код Бијељине, предвођена Мирославом Стевићем, предсједником ловне секције Доњи Бродац.

-Са ловцима из Зворника имамо више од двије деценије успјешну сарадњу и побратимске односе. Дружимо се и организујемо заједничке изласке у лов – казује Стевић.

Предсједник савјета ловне регије Бирач Видоје Зарић каже да је лијепо бити у овако пријатном друштву.

-Ловци представљају један од посебних стубова заштите правих вриједности и традиције, манифестујући своју љубав према природи и дружењу – истиче  Зарић, дугогодишњи ловац из Братунца.

Током ловачке вечери организована је и тимбола са богатим наградним фондом углавном из ловачке колекције.

 

                                                                                      М. Лазаревић

Be the first to comment

Leave a Reply