Lovci Crnjelova proslavili lovačko veče

Lovačke večeri koje organizuju lovci iz Crnjelova  na kraju lovne godine svim posjetiocima ostaju u sjećanju po prisnoj domaćinskoj atmosferi jer se organizuju u fiskulturnoj sali mjesne osnovne škole.

Tu se ne gubi duh povezanosti lovaca sa svojim mještanima koji željno očekuju ovaj dan i uvjek se traži karta više. O važnosti ovog događaja govori i to da su karte rasprodate za samo jedan dan.

Termin za ovo slavlje je bio pun pogodak jer su zadnjeg dana marta stigli i svi lovci iz dijaspore zbog proslave Uskrsa u zemljama gdje borave.

Oko pripreme lovačke večere bude puno posla jer nije mala stvar dočekati preko 400 posjetilaca od poljoprivrednika pa do ministara i poslanika.

Pozivu su se i ovaj put odazvali pobratimi i dragi gosti i to među ostalima: delegacija iz Broda i Sijekovca, Jamene u Sremu, Zabrđa, Dvorova, Lopara. Bio je tu i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predsjednik Boračke organizacije, Lazar Stevanović potpredsjednik LSRS i član Upravnog odbora LSRS Zdravko Ilić, predstavnici lovačkog udruženja Soko Kozluk, predsjednik Lovne regije Semberije i Majevice Bogdan Mirković, predstavnici svih lovačkih udruženja ove regije.

Među zvanicama je bio i narodni poslanik Zlatko Maksimović, predstavnici svih političkih partija u Gradu Bijeljini.

U pozdravnom govoru predsjednika ovog lovačkog udruženja Živojina Žike Lazića koji je i sekretar LSRS moglo se dosta toga dobroga čuti.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik lovačkog saveza Lazar Stevanović koji je pozdravio sve prisutne u svoje ime i ime predsjednika Minića koji zbog obaveza nije mogao doći i rekao da je Lovačko udruženje Crnjelovo uzorna članica saveza koja redovno izmiruje sve obaveze prema savezu.

Prisutne je  pozdravio i Marko Vidić predsjednik Lovačkog udruženja Vučjak iz Broda:

„U ratnom požaru kada smo morali napustiti svoje domove našli smo drugi dom i ruku prijateljstva kod naše braće iz Crnjelova. Prijateljstvo lovaca ova dva mjesta krunisano je prošle godine poveljom o bratimljenju, nadam se da ćemo se i u narednom periodu uzajamno posjećivati i lijepo družiti te imati dobar lov i dobar pogled“.

U svom obraćanju predsjednik Lovačkog udruženja Graničar iz Jamene Radivoje Večić je pozdravio sve prisutne i istakao:

„Naša saradnja po pitanju lova, prijateljstva i komšijskih odnosa traje više decenija ali mi smo se i pobratimili prije desetak godina pa je i samim tim naša saradnja podignuta na viši nivo.

Po ko zna koji  put smo  ovde i jako nam je  lijepo, prijatno i divno se osjećamo.“

Miće Mićića, gradonačelnik Bijeljine nije krio zadovoljstvo:

„Ja sam praktično ovdje odrastao, išao sam ovdje u školu. Znam puno lovaca, a puno je mojih prijatelja lovaca iz Crnjelova. Od srca im čestitam na ovako lijepo organizovanoj lovačkoj večeri ali moram istaći da je i čitavo lovačko udruženje dobro organizovano. Pored toga oni jako vode računa i o odstrelu i o uzgoju divljači i ovo udruženje je uvjek jedno od najboljih.“ – rekao je Mićić.

Predsjednik udruženja Živojin Lazić je istakao

„I ove godine se tradicionalno okupljamo na kraju lovne godine već 24 godine, neka  ovo druženje posluži drugima za primjer.

U ovome druženju nema politike u lovstvu postoji jedinstvo, a  od ove godine Lovački savez RS  je uključen i u bužet Republike Srpske. Donatorska sredstva od oko 400 hiljada maraka biće ravnomjerno raspoređena lovačkim udruženjima a prema projektima koje budu kandidovali. Lovačko udruženje Crnjelovo će kandidovati dva projekta a to je završetak lovačkog doma i izgradnju  akva parka koji će biti uz strelište i malo jezero u Donjem Crnjelovu – rekao je Lazić

Kao i ranijih godina tradicionalni sponzori su obezbjedili  bogate nagrade za lovačku tombolu sa dvije lovačke puške, karabin i sačmaricu kao glavne nagrade.

Druženje uz večeru, piće i izvrsnu muziku virtouza Milenka Mige Doknića potrajalo je do duboko u noć.

Božić Miladin

 

Be the first to comment

Leave a Reply