Lovci iz Glavičice svečano obilježili kraj sezone

Kao i predhodnih godina na kraju lovne sezone i ove su lovci iz Lovačkog udruženja Jelen iz Glavičice organizovali svoje lovačko veče koje je bilo prilika da se uzvrati gostoprimstvo svojim lovačkim prijateljima a i svima onima koji im pomažu u radu.

I  ove godine motel Ristić u Glavičicama bio je prepun. Pored domaćih lovaca sa članovima porodice, komšija pristigle su i zvanice među ostalim i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predstavnici svih političkih partija Grada Bijeljine, dva narodna poslanika, predstavnik resornog ministarstva.

Bili su tu i predstavnici lovačkih udruženja lovne regije Semberija i Majevica, podpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Lazar Stevanović, sekretar LSRS Živojin Lazić, član upravnog odbora saveza Zdravko Ilić, predstavnici lovačkog udruženja Soko Kozluk, gosti iz Han Pijeska, Zvornika i drugih mjesta.

U pozdravnom govoru predsjednik udruženja Stevan Ostojić pozdravio je sve prisutne zahvalio im se na dolasku i ukratko predstavio dosadašnji rad udruženja .

Goste ispred lovne regije Birač je pozdravio član upravnog odbora lovačkog saveza Zdravko Ilić.

Gostima se obratio i Živojin Lazić sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske:

– Pozdravljam Vas sve redom i prenosim vam pozdrave predsjednika Save Minića koji večeras ima važan sastanak sa predsjednikom Miloradom Dodikom koji je prije neki dan dao obećanjei ispuniće ga da će lovci po prvi put učestvovati u budžetu i da će dobiti 400 hiljada maraka na godišnjem nivou. Ja vam obećavam da će dio tih sredstava doći i u  vaš Jelen i u Semberiju i u svako lovačko udruženje – rekao je Lazić

Kao i predhodnih godina domaćini su na lovačkoj večeri svojim najaktivnijim članovima uručili zahvalnice a dobili su ih Milan Jović i Milo Lakić iz Glavičica, Savo Ostojić iz Batra, Rade Obradović i Milan Kalajdžić  iz Johovca, Zlatko Gajić iz  Banjice i Mihajlo Simić iz Kacevca.

 

Gradonačelnik Mićo imao je sreće na tomboli  i osvjeni televizor  je poklonio je namlađem gostu.

Lovačku pušku kao glavnu nagradu dobio je jedan predstavnik političke partije, i on je takođe tu nagradu poklonio lovcu koji je prvi podigao ruku.

Za dobru muziku i provod bio je zadužen naš drugar Šico sa svojim bendom Patrola 076. 

Lovačko udruženje Jelen iz Glavičica je jedno od pet lovačkih udruženja čija lovišta kojim gazduju su na teritoriji mjesnih zajednica grada Bijeljine.

Iako spada u red manjih lovačkih udruženja uz veliki trud, odricanje ali i slogu ovo lovačko udruženje opstaje i sve svoje obaveze na vrijeme izmiruje.

U lovištu pored sitne lovne divljači imaju i stabilnu srneću populaciju tako da planirani plan odstrela vrlo lako ispunjavaju.

Božić Miladin

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply