LSRS na sajmu u Novom Sadu izložio rijetke lovačke trofeje Srpske

Novi Sad – Lovački savez Republike Srpske je na 51. Međunarodnom sajmu lova i ribolova koji se održava u Novom Sadu izložio rijetko viđene lovačke trofeje kakvih gotovo da nema u Srbiji, na radost najmlađih posjetilaca koji će moći da se fotografišu sa njima, rekao je član Upravnog odbora Saveza Borislav Bojanić.

“Donijeli smo iz Republike Srpske toliko atraktivnih lovačkih trofeja, koliko ih nije izložila čitava Srbija na ovom velikom sajmu lova i ribolova. Naš štand krase trofeji medvjeda, vuka, tetrijeba, divokoze, divlje svinje, jelena, jelena lopatara, muflona i drugih divljih životinja koje su odstrijelili lovci Srpske”, rekao je Bojanić Srni.

On je naveo da su trofeji tu najviše zbog najmđadih posjetilaca Sajma, koji žele da se fotografišu sa medvjedom ili vukom.

“Želimo djeci pružiti nesvakidašnji ugođaj – da se fotografišu sa divljim životinjama koje ne mogu vidjeti ovdje, u Vojvodini.

Naš nastup je organizovan radi najmalđih posjetilaca Sajma jer na njima i lov i svijet ostaju”, istakao je Bojanić.

On je napomenuo da je Lovački savez Republike Srpske došao na Sajam u Novom Sadu zahvaljujuci dobroj saradnji Banjalučkog velesajma i Novosadskog sajma.

“Zahvaljujuci toj saradnji, Savez je u Novi Sad došao da predstavi svoje lovstvo i njegove potencijale, a i da pozovemo lovce iz regiona da dođu u Srpsku i uvjere se u mogućnosti lova koje pružaju naša lovišta. Rijetki trofeji čekaju dobar pogled lovaca, odakle god dolazili, a sa njima i tradicionalno lovačko gostoprimstvo na kakvo će malo gdje naići”, kaže Bojanić, koji je i predsjednik Skupštine Lovačkog udruženja “Zmijanje” iz Banjaluke.

Međunarodni sajam lova i ribolova održava se u hali jedan Novosadskog sajma.

U petak će na Novosadskom sajmu biti otvoreni 51. Međunarodni sajam turizma, Sajam ekologije i Sajam sporta.

Sve sajamske manifestacije trajaće do srijede, 10. oktobra.

Srna, foto LSRS

Be the first to comment

Leave a Reply