ЛУ “ИГМАН“ Источна Илиџа: Ловци активни у свим областима ловства

Ловци Ловачког удружења “Игман“ из Источне Илиџе ових дана сумирали су резултате лова на срнећу дивљач. Годишњи план одстрела за матичне ловце и комерцијални лов је у потпуности испуњен. Ове године, са најбоље оцијењеним трофејом срндаћа могао је да се похвали Жељко Булајић. Према ријечима предсједника Удружења Стевана Драшковића видно је побољшан квалитет трофеја срндаћа.

– Претходних година уложили смо значајна средства у прихрану срнеће дивљачи и резултати наравно нису изостали. Поред изношења хране у зимском периоду, потрудили смо се да поставимо што већи број солила која су активна током цијеле године, истиче Драшковић.

Љетна сезона лова је завршена 4. августа, али то не значи да ће ловци остати неактивни у предстојећем периоду. Прије свега, успостављена је добра сарадња са локалном полицијском станицом, те су у том правцу договорене заједничке патроле са циљем обезбеђивања потребног мира у ловишту све до почетка зимског дијела ловне сезоне. Такође, и са Шумским газдинством “Трескавица“ из Трнова остварена је одлична координација задатака на заштити дивљачи и њеног станишта. У ловишту је постављен и значајан број надзорних камера које шаљу видео и сликовне записе у реалном времену.

– Планирали смо низ активности које се прије свега односе на уређење ловишта, што се огледа прије свега у изградњи нових хранилица. Већ одавно је покренута производња хране у властитој режији и са тим ће се наставити и у будућности, каже Предсједник ЛУ “Игман“.

Битно је истаћи да је Удружење богатије за пет нових чланова који су положили ловачки испит, као и за четири оцјењивача трофеја дивљачи. Посебно радује чињеница да се из године у годину све више припадница љепшег пола придружује Удружењу и да су веома активни чланови дајући значајан допринос развоју и унапређењу ловства на овим просторима.

Be the first to comment

Leave a Reply