LU “IGMAN“ Istočna Ilidža: Lovci aktivni u svim oblastima lovstva

Lovci Lovačkog udruženja “Igman“ iz Istočne Ilidže ovih dana sumirali su rezultate lova na srneću divljač. Godišnji plan odstrela za matične lovce i komercijalni lov je u potpunosti ispunjen. Ove godine, sa najbolje ocijenjenim trofejom srndaća mogao je da se pohvali Željko Bulajić. Prema riječima predsjednika Udruženja Stevana Draškovića vidno je poboljšan kvalitet trofeja srndaća.

– Prethodnih godina uložili smo značajna sredstva u prihranu srneće divljači i rezultati naravno nisu izostali. Pored iznošenja hrane u zimskom periodu, potrudili smo se da postavimo što veći broj solila koja su aktivna tokom cijele godine, ističe Drašković.

Ljetna sezona lova je završena 4. avgusta, ali to ne znači da će lovci ostati neaktivni u predstojećem periodu. Prije svega, uspostavljena je dobra saradnja sa lokalnom policijskom stanicom, te su u tom pravcu dogovorene zajedničke patrole sa ciljem obezbeđivanja potrebnog mira u lovištu sve do početka zimskog dijela lovne sezone. Takođe, i sa Šumskim gazdinstvom “Treskavica“ iz Trnova ostvarena je odlična koordinacija zadataka na zaštiti divljači i njenog staništa. U lovištu je postavljen i značajan broj nadzornih kamera koje šalju video i slikovne zapise u realnom vremenu.

– Planirali smo niz aktivnosti koje se prije svega odnose na uređenje lovišta, što se ogleda prije svega u izgradnji novih hranilica. Već odavno je pokrenuta proizvodnja hrane u vlastitoj režiji i sa tim će se nastaviti i u budućnosti, kaže Predsjednik LU “Igman“.

Bitno je istaći da je Udruženje bogatije za pet novih članova koji su položili lovački ispit, kao i za četiri ocjenjivača trofeja divljači. Posebno raduje činjenica da se iz godine u godinu sve više pripadnica ljepšeg pola pridružuje Udruženju i da su veoma aktivni članovi dajući značajan doprinos razvoju i unapređenju lovstva na ovim prostorima.

Be the first to comment

Leave a Reply