ЛУ “Игман“ Источна Илиџа: Одстрјељен медвјед у комерцијалном лову

Средства која је уложила Владе Републике Српске у ловишта којима газдују ловачка удружења нашег Ловачког савеза већ прве године коришћења дају резултате. У Ловачком удружењу “Игман“ из Источне Илиџе гост из Шведске Тони Гујиновић у комерцијалном лову одстрјелио је медвједа са високе чеке која је купљена новцем Владе Српске.

Гост Тони и пратилац Младен поред одстрјељеног медвједа

 



Гост из Шведске, порјеклом са наших простора, био је презадовољан организацијом и условима комерцијалног лова медвједа са високе чеке.

– Људи из Ловачког удружења су баш пријатни. Врло брзо смо се договорили око лова. Све што је договорено максимално је испоштовано са њихове стране. Када сам одлучио доћи у лов, добио сам доказе да дивљачи има у том ревиру. Већ друге ноћи медвјед је изашао на чеку и мој пратилац Младен је припремио пушку штајер манлихер у калибру 8х68 за одстрјел медвједа. Био је довољан један хитац. Ово је први пут да сам видио медвједа у природном амбијенту и да сам га одстрјелио. Веома сам задовољан условима и комфором високе чеке. Свакако да ћу мојим пријатељима у Шведској препоручити долазак у лов у Републику Српску на вука и медвједа, каже наш гост.

Чланови ЛУ Мотајица у акцији пребројавања дивљачи

Ловци ЛУ “Мотајица” Дервента одрадили су овај викенд акцију прољетног пребројавања дивљачи. Ова акција је једна од последњих акција у ловишту за ловну сезону 2018/2019 .

Пребројавање је вршено на два локалитета,а све у сврху установљавања бројног стања дивљачи и израде годишњег плана за наредну сезону. Након акције у Календеровцима је био организован ручак за ловце. Међу 300 ловаца нашла је се и једна дама ловац Данијела, којој је овом приликом уручен букет цвијећа као поклон са малим закашњењем за 8. март.

Данијела је активни члан ЛУ и редовна на свим акцијама и ловачким манифестацијама.

Поврх свега, Тони каже да је ловио широм Скандинавије и у Јужној Африци, али да је овде наишао на топлу добродошлицу и да је стекао добре пријатеље за цијели живот.

Висока чека купљена средствима Владе Републике Српске у потпуности задовољава услове за комерцијални лов

Предсједник Удужења Стеван Драшковић нагласио је да су се сва уложена средства на прави начин отплатила и да ће зарађени новац од комерцијалног лова поново бити враћен у ловиште.

– Захваљујући ангажовању ловаца предвођених нашим ловочуварем очистили смо снијег висине преко један метар у дужини од 15 километара да би могли изнијети прихрану за дивљач. На крају уложени труд, новац и вријеме су се исплатили, истиче Драшковић.

 

Be the first to comment

Leave a Reply