ЛУ “Игман“ Источна Илиџа: Реализовано низ активности у ловишту

Чланови Ловачког удружења “Игман“ из Источне Илиџе били су веома активни последњих дана мјесеца марта. Као што је и најављено, средства приходована у комерцијалном лову највећим дијелом се враћају у ловиште. Улаже се у инфраструктуру, али посебно у прихрану дивљачи.

Даме учествују у свим акцијама Удружења

Већ са првим данима прољећа посађено је више различитих култура које ће се користити у прихрани током цијеле године. Предсједник Удружења Стеван Драшковић наводи да осим што ће се дивљач на овај начин сачувати у најкритичнијем периоду године, то ће утицати и на смањење штета коју чине пољопривредним газдинствима.



 

Све више хранилица у ловишту значи мање штете на пољопривредним добрима

“Изношење соли је редовна активност у којој учествују сви ловци и врши се непрекидно. Удружење је купило 300 килограма високо квалитетне соли која је неопходна у исхрани срнеће дивљачи изразито у зимском и прољећном периоду. Овом приликом похваљујем све ловце који су узели учешће у прољећним радовима у ловишту, а посебно наше даме којих је из сваке године све више у нашим редовима“, каже Драшковић.

Ловочувар на падинама Јахорине

Он додаје да је на вријеме израђен Годишњи план коришћења ловишта. Такође, Управни одбор Удружења посебан акценат је ставио на сузбијању незаконитог лова. У том смјеру остварена је одлична сарадња са Полицијом Републике Српске. Већ су испланиране акције које подразумјевају заједничке патроле и контроле моторних возила на прилазним путевима ловишта.

За крај је важно напоменути да су ловци илиџанског удружења традиционално обиљежили 8. март Међународни дан жена и својим чланицама подјелили пригодне поклоне.

8. март обиљежен пригодним поклонима

 

Be the first to comment

Leave a Reply