ЛУ “Игман“ Источна Илиџа: Ручак у природи за будуће ловце на дан отвора сезоне

Ловачко Удружење “Игман“ из Источне Илиџе газдује изразито планинским ловиштем, те се у складу са тим отвар лова на срндаћу дивљач планира почетком јуна. Да је одстрјел дивљачи само једна од активности које се реализују, показије и овогодишњи отвор ловне сезоне.

Како и претходних година, након јутарњег изласка на чеку, сви ловци су се скупили поред ријеке Жељезнице. Заједнички отвор лова је традиција овог Удружења. Ове године, дружењу су присуствовали и чланови тек формиране Стрељачке секције.

Стеван Драшковић, предсједник Удружења поздравио је присутне ловце, побратиме, госте и представнике локалне власти.

– Велика ми је част и задовољство да данас, на почетку ловне сезоне, пред готово свим ловцима Удружења, представим чланове новоформиране Стрељачке секције. То су углавном ученици завршних разреда Основне школе “Алекса Шантић“ из Војковића. Управни одбор Удружења, кроз оснивање и рад Стрељачке секције, посветиће велику пажњу подмлатку у будућем периоду, истакао је Драшковић.

Уз жеље ловцима, да им предстојећа сезона буде што боља, Драшковић је најавио реализацију и других активности у ловишту и Удружењу. Младим будућим ловцима подјељене су мајице са ознакама Удружења, а дружење је настављено уз заједнички ручак.

МП

Be the first to comment

Leave a Reply