LU “Igman“ Istočna Ilidža: Ručak u prirodi za buduće lovce na dan otvora sezone

Lovačko Udruženje “Igman“ iz Istočne Ilidže gazduje izrazito planinskim lovištem, te se u skladu sa tim otvar lova na srndaću divljač planira početkom juna. Da je odstrjel divljači samo jedna od aktivnosti koje se realizuju, pokazije i ovogodišnji otvor lovne sezone.

Kako i prethodnih godina, nakon jutarnjeg izlaska na čeku, svi lovci su se skupili pored rijeke Željeznice. Zajednički otvor lova je tradicija ovog Udruženja. Ove godine, druženju su prisustvovali i članovi tek formirane Streljačke sekcije.

Stevan Drašković, predsjednik Udruženja pozdravio je prisutne lovce, pobratime, goste i predstavnike lokalne vlasti.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas, na početku lovne sezone, pred gotovo svim lovcima Udruženja, predstavim članove novoformirane Streljačke sekcije. To su uglavnom učenici završnih razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić“ iz Vojkovića. Upravni odbor Udruženja, kroz osnivanje i rad Streljačke sekcije, posvetiće veliku pažnju podmlatku u budućem periodu, istakao je Drašković.

Uz želje lovcima, da im predstojeća sezona bude što bolja, Drašković je najavio realizaciju i drugih aktivnosti u lovištu i Udruženju. Mladim budućim lovcima podjeljene su majice sa oznakama Udruženja, a druženje je nastavljeno uz zajednički ručak.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply