LU ‘’Studena Gora’’ Han Pijesak: Florijan odstrjelio visokotrofejnog medvjeda i vuka

Lovačko udruženje ‘’Studena Gora’’ iz Han Pijeska, predvođeno mladim rukovodstvom, niže velike uspjehe u svim oblastima lovstva.

Posebna pažnja u proteklom periodu posvećena je razvoju lovnog turizma i poboljšanju uslova za unapređenje komercijalnog lova. Rezultati su već vidljivi. Inostrani lovac je odstrjelio kapitalne primjerke medvjeda i vuka.

Lovci Han Pijeska sa gostom iz Njemačke

Predsjednik Udruženja Nikola Lazarević rekao je da se trud uložen u izgradnju lovno-tehničkih objekata isplatio.

– Proteklih dana imali smo gosta iz Njemačke, gospodina Florijana koji je boravio i lovio u našem lovištu. Tom prilikom odstrjelio je vuka i medvjeda koji su bili izuzetno visoke trofejne vrijednosti. Prihod ostvaren od komercijalnog lova biće uložen u lovište, sa posebnim akcentom na zaštiti i prihrani divljači, a dio sredstava će biti uložen u izgradnju objekata u lovištu, kaže Lazarević.

Gost Florijan pored medvjeda odstrjeljenog iz Mauzerovog karabina u kalibru .308 win.

Pored tri postojeće zatvorene luksuzne visoke čeke, lovci Han Pijeska započeli su izgradnju još dvije. Jedna će biti izgrađena vlastitim sredstvima, a druga ulaganjem Vlade Republike Srpske.

Tri čeke su aktivne, uskoro će ih biti pet

Uspješno organizovan lov na vuka i medvjeda predstavlja značajan pomak na realizaciji ovog vida lovstva, posebno kada se zna da od 1990. godine nije bilo komercijalnih odstrjela.

Obilježena krsna slava Sveti Evstatije

I ove godine lovci Han Pijeska proslavili su svoju slavu Svetog Evstatija, zaštitnika lova i lovaca. Skomno, kako to i dolikuje hrišćanskim običajima, članovi udruženja su se na prigodan način uz slavsku svijeću, kolač i ikonu prisjetili svih događaja iz lova i pomenuli one koji više nisu sa njima. Obilježavanju krsne slave prisustvovali su načelnik opštine, direktor šumskog gazdinstva i načelnik policijske stanice.

 

MP

Be the first to comment

Leave a Reply