ЛУ “Требевић“ Источно Ново Сарајево: Спашен срндаћ

Добро је познато да лов није само одстрјел дивљачи, већ много више од тога. Пружање помоћи животињама када су оне угрожене и у опасности дужност је и обавеза сваког ловца. Управо ловци Ловачког удружења “Требевић“ из Источног Новог Сарајева показали су хуманост и ловачку етику спашавајући изнемоглог срндаћа.

Ненад Радић, члан Ловачког удружења “Требевић“ и угледан домаћин, пронашао је изнемоглог срндаћа у селу Петровићи и збринуо га у свом домаћинству. Одмах је позвао предсједника Удружења Сима Тушевљака, те ловце Слободана Јовановића и Огњена Генга који су у кратком року били на лицу мјеста.



 

Срндаћ је одмах превезен у ветеринарску амбуланту “Вет Планет“ са којом Удружење има изузетно добру сарадњу. Екипа ветеринара предвођена доктором Николом Баљком била је обавјештена о доласку неуобичајеног пацијента и спремно га је дочекала. Доктор Баљак је посветио више од два сата пажње болесном срндаћу.

  • Данас смо у амбуланти имали веома тежак случај. Ради се о срндаћу који је заражен паразитима који су се намножили у великом броју. Паразити су изазвали дијареју од које је јединка веома смршала и малаксала. Такође, дошло је до црвљења задњег дијела, истакао је доктор Баљак.

Након ветеринарског третмана, срндаћ је смјештен у домаћинство ловца Огњена Генга. Према рјечима доктора, потпуни опоравак срндаћа трајаће најмање петнаест дана.

Предсједник Удружења Симо тушевљак истакао је да ће се ловци и Удружење побринути да се срндаћ што прије врати у природу.

Be the first to comment

Leave a Reply