LU “VARDA“ Rudo: Lov, druženje i radovi u lovištu sve u jednom danu

Lovci Lovačkog udruženja “Varda“ iz Rudog proteklog vikenda imali su zajednički lov. Lovci iz tri sekcije ovog udruženja lovili su na terenu Zova. Lovcima iz sekcije Štrpci pridružile su se kolege iz Mioča i Rudog.

Lov je bio veoma uspješan. Za kratko vrijeme psi su pronašli veće krdo divljih svinja koje je pokrenuto prema čekama. Odstrjenjen je jedan manji muški primjerak ove divljači. Zadovoljni ulovom, lovci su pripremili doručak u prirodi. Svi su prepričavali šta su vidjeli i čuli, te opisivali kako i kuda se divljač kretala.
Nakon toga, lovci su imali dovoljno vremena da postave novu hranilicu u lovištu. Vrijedne i vješte ruke složnih kolega vrlo brzo su napravile merdevine. Jedan visoki bor je iskorišćen za postavljanje automatske hranilice koja se pogoni na solarne panele. Hranilica je dobijena u sklopu sredstava koja je obezbjedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodopivrede. Pored hranilice obezbeđene su dovoljne kolišine kukuruza i soli za prihranu divljači. Napravljene su i dvije hranilice za srneću divljač u obližnjim livadama.

Predsjednik Lovačkog udruženja Srđan Miković izjavio je za Lovačke novine da su u planu mnogobrojne aktivnosti u lovištu kojim gazduju lovci Rudog.

M.P.

Be the first to comment

Leave a Reply