LU “VARDA“ Rudo: Održana izborna skupština; Težište u izbornim aktivnostima dato na podmlađivanju kadrova

Dana 12. maja 2019. godine, održana je izborna sjednica Skupštine LU “Varda“ Rudo. Na ovoj sjednici je sumirana izborna aktivnost koja je provedena u Udruženju, a izvršeni su  izbori kadrova, te imenovanje novog rukovodstva. Cjelokupna izborna aktivnost vođena je u fer i demokratskoj atmosferi sa težištem na podmlađivanju kadrova.

– Ideja u ovoj izbornoj aktivnosti, koju smo proveli u našem Udruženju, bila je da podmladimo kadrove na svim nivoima sa ciljem da mlađim i dokazanim lovcima damo povjerenje, a da mi stariji i iskusni lovci u narednom periodu svojim znanjem i iskustvom pomognemo u realizaciji svakodnevnih aktivnosti, ističe dosadašnji predsjednik LU “Varda“ Dragan Pavlović.Upravni odbor Udruženja je značajno podmlađen i stručno ojačan. Za predsjednika Upravnog odbora i Udruženja izabran je Srđan Miković, a za zamjenika predsjednika Ilija Arsić. Dugogodišnji predsjednik Udruženja Dragan Pavlović izabran je za predsjednika Skupštine.

Predsjednik LU “Varda“ Srđan Miković (desno) i potpredsjednik Ilija Arsić (lijevo)

Novi predsjednik udruženja zahvalio se članovima Skupštine na ukazanom povjerenju, svim lovcima i dosadašnjem predsjedniku, te obećao da će u kontinuitetu nastaviti aktivnosti koje je prethodno rukovodstvo dosta uspješno vodilo.

Takođe, u Predsjedništvo skupštine izabrani su Mujo Klačar i Slaviša Anđić. Novi predsjednik Nadzornog odbora je Ranko Milušić, a članovi su Lubinko Jelić i Mlađen Kotlaja. Svetozar Gardović je reizabran za glavnog lovovođu, a Slavenko Ivanović za disciplinskog tužioca. Za predsjednika disciplinskog suda izabran je Dragan Simić, a članovi su Senad Omeragić i Zoran Kovačević. Pored ovoga, sud časti i komisija za kinologiju su osvježeni sa novim članovima.

Na kraju sjednice, Skupština je imenovala dugogodišnje predsjednike Udruženja Sava Kojadinovića, Dragana Pavlovića i Zulfa Svraku za Počasne predsjednike LU “Varada“ Rudo.

Be the first to comment

Leave a Reply