LU “Zagorje“ Kalinovik: Odstrjeljen medvjed izuzetne trofejne vrijednosti

Lovačko udruženje “Zagorje“ iz Kalinovika prepoznatljivo je po lovištu bogatom raznim vrstama atraktivne divljači koje privlači sve veći broj stranih turista. Sredinom marta u ovom lovištu odstrjeljen je medvjed izuzetne trofejne vrijednosti i nalazi se u zlatnom dijelu CIC skale.

Lovac Ljubomir Štefanek je u večernjim časovima martovskog prohladnog dana imao priliku da lovi medvjeda i ostvario je više nego uspješan rezultat. Oko 21.00 sati na čeku ovog strpljivog lovca izašao je medvjed kojeg su stučni pratioci ocjenili kao pogodnog za odstrjel. Gost je uputio precizan hitac iz karabina kalibra 8h57 mm i bio je prezadovoljan ulovom.

Ljubomir Štefanek pored odstjeljenog kapitalca

Štefanek je za Lovačke novine LSRS izjavio da je organizacija lova bila na najvišem mogućem nivou. Kaže i da su lovočuvari i stručni kadar Lovačkog udruženja pokazali profesionalizam, ali i veliku gostoljubljivost koja se rijetko gdje može sresti.

– Posebno me je oduševila ljepota prirode kalinovačkog kraja. Zbog toga mi je izuzetno drago što sam svoj lovački san da odstrjelim svog prvog medvjeda ostvario upravo ovde. Lov je isplaniran do udetalje tako da sam i tim sgmentom veoma zadovoljan, kaže Ljubomir.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Slobodan Đorem, predsjednik Udruženja, napominje da je za ovu sezonu planiran odstrjel četiri medvjeda. Od ovog broja planirano je da se dva odstrjele u komercijalnom lovu i dva u sportskom.

Slobodan Đorem predsjednik LU “Zagorje“ Kalinovik kaže da su ovoj sezoni odstrjeljena tri vuka i jedna divokoza

– Pored medvjeda kojeg ima u velikom broju, lovište Udruženja bogato je i sa divokozom, tetrjebom, divljom svinjom i srnećom divljači. Lovište je poznato po trofejima visoke vrijednosti. Tako mogu navesti da smo u poslednje tri godine imali odstrjel dva medvjeda “u zlatu“, a nakon mjerenja upravo odstrjeljenog medvjeda imamo i trećeg. To je u mnogome zasluga lovočuvara i stručnih pratilaca koji na najbolji mogući način obavljaju svoj posao, navodi Đorem.

Komercijalni lov i lovni turizam uopšte donose značajna finansijska sredstva Lovačkom udruženju “Zagorje“ koja će biti uložena najvećim dijelom u zaštitu divljači.

 MP

 

Be the first to comment

Leave a Reply