На изложби у Зворнику најљепши златни ретривер Дарка Поповића из Ваљева

Златни ретривер Дарка Поповића из Ваљева проглашен је за најљепшег пса на другој Међународној изложби паса, која је у недјељу 26. маја одржана у Зворнику

ЗВОРНИК – Златни ретривер Дарка Поповића из Ваљева проглашен је за најљепшег пса на другој Међународној изложби паса, која је протекле недјеље  одржана у Зворнику.
Друго мјесто припало је псу чији је власник Јулијо Ротаро из Румуније, а треће самоједу Жељка Милића из Младеновца.



За најљепшег младог пса проглашен је француски булдог Ђорђа Јовановића из Шапца, друго мјесто освојио је њемачки шпиц Дарије Паспаљ из Бањалуке, а треће пас пули Ђорђа Станковића из Источног Сарајева.

Најљепши пар паса су шарпланинци Александра Васиљевића из Источног Сарајева, који каже да се кинологијом бави већ неколико година.

У категорији младих паса јуниора побиједио је самојед Лејле Милић, ученице трећег разреда основне школе у Младеновцу, којој, како је навела, ово први успјех.

Кинолошки судија Адријано Кандијаш из Србије рекао је да је изложба паса одлично организована, да је био велики број паса па је и конкурнција била јака.

Предсједник Кинолошког удружења “Канис” из Зворника Владимир Стевановић каже да је задовољан успјешно завршеном манифесатцијом на којој је био велики број излагача и посјетилаца.

На изложби, која је одржана на Градској плажи, било је пријављено 300 паса који су се такмичили у 10 FCI категорија, а учесници су дошли из Србије, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Румуније, Бугарске, Федерације БиХ и Републике Српске.

Међународну изложбу паса пратиле су судије Милош Марковић и Адриано Кандијаш из Србије, Миодраг Рајак и Бојан Ченић из Републике Српске и Бенџамин Санчез Гарсиа из Шпаније.  

Срна

Be the first to comment

Leave a Reply