Održan 17. Kup Republike Srpske u lovnom streljaštvu

Lovački savez Republike Srpske u saradnji sa Lovačkim udruženjem “Vučjak“ iz Broda prošlog vikenda organizovao je Kup Republike Srpske. Ova manifestacija koja se održava sedamnaesti put zaredom okupila je preko dvije stotine lovaca, strijelaca i njihovih prijatelja.

Finalisti Kupa u gađanju letećih meta

Takmičenje je organizovano u dvije discipline: gađanje letećih meta (glineni golubovi) i gađanje nepokretnih meta srndaća iz karabina. Lovci su se za titulu najboljeg strijelca Republike Srpske nadmetali dva dana.

Sa takmičenja u disciplini nepokretna meta srndać

Na kraju, najbolji u gađanju nepokretnih meta bili su:

  1. mjesto Ignjatić Ljubomir, član LU “Vučjak“ Brod,
  2. mjesto Mićić Saša, član LU “Semberija“ Bijeljina i
  3. mjesto Simić Dragiša, član LU “Semberija“ Bijeljina.

U disciplini gađanje letećih meta najbolji pojedinci su:

  1. mjesto Aleksandar Šukurma, član LU “Vučjak“ Brod,
  2. mjesto Simić Mladen, član LU “Semberija“ Bijeljina i
  3. mjesto Jovičić Dragan, član LU “Vučjak“ Brod.
Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji

U ekipnoj konkurenciji najbolje ekipe su:

  1. mjesto LU “Vučjak“ Brod,
  2. mjesto LU “Semberija“ Bijeljina i
  3. mjesto LU “Motajica“ Dervanta.
Pobjednici sa predsjednikom LSRS Savom Minićem

Najboljim strijelcima nagrade su uručili predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić, predsjednik Lovačkog udruženja “Vučjak“ iz Broda Marko Vidić i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić.

U svom govoru Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić pozdravio je sve strijelce i čestitao najboljima. Takođe, osvrnuo se i na druge aktivnosti Saveza čija je realizacija u toku, kao i buduće planove.

– U protekloj sedmici Savez je lovačkim udruženjima isplatio podsticajna novčana sredstva za razvoj lovstva. U jednom danu naše članice su dobile sredstva u visini 400.000 KM što prevazilazi sve uplate u poslednjih dvadeset pet godina koliko Savez postoji. Sva sredstva biće iskorišćena za nabavku tehničkih sredstava koja služe zaštiti divljači, a dio će biti uložen u izgradnju lovno-tehničkih objekata. Ovim potezom Vlade Republike Srpske, Lovačkom savezu i svim lovcima ukazano je veliko povjerenje, te se možemo pohvaliti da smo jedna od najboljih i najorganizovanijih udruženja građana na prostoru naše Republike, ali i regiona. Uskoro slijedi još jedno ulaganje od 80.000 KM i sva sredstva idu direktno na račune naših članica, ističe Minić.

Predsjednik Minić u društvu lovaca

On je istakao da je cilj lovaca Srpske izgradnja Saveza koji će biti najbolji u regionu.

– Cilj nam je da imamo najviše divljači u lovištima, da imamo najmanje nemilih događaja i da imamo najbolje lovce, ljude sa visokim moralom. Trenutno, Savez broji  22.084 lovca, a prije tri godine imali smo oko 17.000. Želja nam je da imamo 25.000 članova, istakao je Predsjednik.

Minić je u svom govoru posebno pohvalio sve lovce Lovačkog udruženja “Vučjak“ iz Broda na čelu sa predsjednikom Markom Vidićem i Komisiju za lovno streljaštvo LSRS na čelu sa predsjednikom Cvjetkom Bjeličićem koji su besprjekorno organizovali 17. Kup u lovnom streljaštvu.

predsjednik Lovačkog udruženja “Vučjak“ iz Broda Marko Vidić i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić

– Jedna od naših budućih aktivnosti je i podizanje lovnog streljaštva na viši nivo. Uređenje postojećih i izgradnja novih strjelišta biće naš prioritet. Plana nam je, pored nabavke novih mašina za izbacivanje letećih meta, rad na popularizaciji i ostalih disciplina lovnog streljaštva, naglasio je Minić.

U gađanju letećih meta, učešće je uzeo i Dževad Haznadar, živa legenda Jugoslovenskog streljaštva. Ovaj vrsni strijelac i trener nesebično je dijelio savjete mlađim kolegama. Takođe, dao je i intervju redakciji Lovačkih novina LSRS koji ćete moći pročitati uskoro na zvaničnom sajtu LSRS.

Dževad Haznadar sa strjelcima Sarajevsko-romanijske regije

Nakon proglašenja pobjednika, lovci i njihovi prijatelji nastavili su druženje uz lovački gulaš i muziku. Svi su se složili u jednom, a to je da je organizacija ovakvih takmičenja iz godine u godinu na sve većem i boljem nivou.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply