Одржана Шакалијада на Липи 2019 VIDEO

У заједничкој организацији Ловачких удружења „Фазан“ Добој и „Мајна“ Модрича уз подршку Општине Модрича и Града Добој у недељу 10.02.2019. године одржана је манифестација Шакалијада на Липи 2019.

Шакалијада је окупила око 320 ловаца и како је прва манфестација на овај начин сваккао да је наишла на велико одобравање чланства. Предсједници удружења Драган Савић и Ведран Божичковић истичу да ће ово прерасти у традицију, а није искључиво да се наредне године у оргнаизацију укључи и Ловчако дуружење „Вучијак“ Брод јер се ради о локацији која важи тромеђу општина.



Манифестацију је својим присуством увеличао и предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић.

А да su ловци хумани људи показује и гест Ловачког удружења „Фазан“ Добој, које је на иницијативу предсејдника удружења Ведрана Божичковића окренуло акцију на прикупљању средстава за лијечење мале Катарине чији је отац ловац и члан удружења.

Овом приликом су породици Предојевић уручена прикупљена средства у износу од 2.640,00 КМ.
Шакалијада је била успјешна и одстријељен је једна шакал и двије лисице, а уз звуке виолине и незаобилазну здравицу која је традиционална у овом крају Вучијака, популарну петлљу, ловци су се дуго у ноћ веселили.


 

Be the first to comment

Leave a Reply