Покренут први сајт у БиХ за купопордају оружја

Крајем фебруара у Босни и Херцеговини покренута је прва интернет платформа за за оглашавање продаје и куповине оружја.

Зоран Грба оснивач и власник интернет сајта www.oruzje.net рекао је за сајт Ловачког савеза Републике Српске да је идеја о покретању платформе настала из потребе великог броја људи који желе да продају своје оружје или куповине новог, а тешко долазе до купаца или понуђивача јер простора за оглашавање у Босни и Херцеговини за продају половног оружја скоро и нема.

Прва ловачка пушка је продана четири дана након објаве.

Са друге стране, многи људи који немају довољно новца за куповину новог оружја одлучују се за куповину половног гдје им ова платформа омогућава лакше проналажење.

Према ријечима Грбе сличних сајтова у БиХ нема, а у регији их је јако мало. Зато се и појавила потреба за једним таквим сајтом гдје људи имају могућност да огласе продају свог оружја.

– Сајт се још увијек прилагођава корисницима и томе шта они желе да виде на сајту. У првих мјесец дана сајт је посјећен преко 9.000 пута, а примјетан је велики број људи који се враћа на сајт. Са повећањем броја корисника очекује се и повећан број огласа продаје оружја што повећава шансу да људи продају оружје као и да пронађу оружје које желе да купе. На сајту се може пронаћи и ново оружје – рекао је Зоран Грба, оснивач сајта www.oruzje.net.

На питање да ли се контролишу објаве с обзиром да се ипак ради о оружју Грба одговара.

– Апсолутно. Огласи се свакодневно прегледају и у случају да се примјети неки оглас који није примјерен он се одмах брише из базе огласа. До сада није било таквих примјера, а надамо се да ће тако и остати.

Планови

Сајт који је доступан у desktop као и mobilnoj верзији ће се развијату зависно од потреба корисника, готово је сигурно да ће се укоро проширити и на додатну опрему, за људе који се баве спортским стрељаштвом, ловом итд.

Сви они који имају питања или сугестије могу да их пошаљу на info@oruzje.net.

PR

 

Be the first to comment

Leave a Reply