Savjet regije Stara Hercegovina: Zajedničke akcije na suzbijanju krivolova

U Novom Goraždu održana je sjednica Savjeta Regije Stara Hercegovina. Sjednici su pricustvovali pradsjednici LU “Markan“ Novo Goražde, LU “Bakić“ Foča, LU “Varda“ Rudo, LU “Rogatica“ Rogatica, LU “Panos“ Višegrad, LU “Cicelj“ Čajniče, kao i predstavnici Šumskih gazdinstava “Vučevica“ Čajniče i “Panos“ Višegrad.

Nakon što je jednoglasno usvojen zapisnik sa prathodne sjednice, prešlo se na razmatranje informacije sa sjednice Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske.

U nastavku sjednice bilo je riječi o pripremama i prijedlozima za učešće na svečanoj sjednici Skupštine LSRS. Zaključeno je da se članovi Regije u što većem broju odazovu i prisustvuju pomenutoj sjednici povodom obilježavanja 25. godina postojanja Saveza.

Predsjednik Savjeta Regije Duško Jagodić iznio je uvodne napomene u vezi sa izvještajem o realizaciji lovne sezone 2018/19. Predstavnici svih članica saopštili su detaljne podatke o realizaciji lovne sezone, nakon čega je jednoglasno zaključeno da su svi postavljeni ciljevi realizovani.

Poseban akcenat dat je na razmatranju poboljšanja aktivnosti na smanjenju krivolova. U tom smjeru biće organizovan zajednički rad lovočuvara u graničnim područjima između lovišta koji će se koordinirati preko Savjeta Regije.

Dogovorene su i mnoge druge aktivnosti, kao što su pripreme za polaganja ispita za ocjenjivače lovačkih trofeja, nabavka uniformi za lovočuvare preko LSRS, zajednička priprema i izlazak na konkurse resornog Ministarstva, te unapređenje razmjene informacija između Saveza i članica Regije.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply