SAFARI INTERNATIONAL: Firma sa dugogodišnjim iskustvom i velikim znanjem u oblasti lovnog turizma

Lov u inostranstvu za većinu naših lovaca se čini kao nedostižan san. Ipak, uz dobro informisanje i organizaciju ovaj san može postati realnost. Prava ličnost za razgovor na ovu temu je Srđa Dimitrijević, dugogodišnji preduzetnik u lovnom turizmu.

Srđa je u poslovima vezanim za lov još od 1964 godine. Kaže da je radio na skoro svim radnim mjestima u oblasti lovnog turizma.

– Svoju karijeru sam započeo kao vodič. Uporedo sam upisao studije i nakon završetka prešao sam na mjesto referenta u najvećoj firmi za lovni turizam u bivšoj Jugoslaviji Quattro cervi. Nedugo potom, postavljen sam za direktora firme, kaže Dimitrijević.

Doktorske studije omogućile su mu nastavak poslovne karijere u Rimu gdje radi kao predstavnik Ministarstva za turizam. Najvažnija odluka u karijeri bila je pokretanje privatne firmu koja se zvala Safari international. Srđa kaže da je u vodama lovnog turizma 55 godina i da uživa u svom poslu.

– Lov je više od posla za mene. To je prvenstveno moj hobi. Išao sam na više od sto osamdeset safarija u četrdeset šest zemalja svijeta ne računajući bezbroj lovova u Jugoslaviji, Italiji i Španiji gdje trenutno živim, ističe naš sagovornik.

International Safaris Corporation je globalna lovačka organizacija osnovana osamedesetih godina prošlog vijeka u bivšoj Jugoslaviji. Vremenom je prerasla u jednu od vodećih svijetskih korporacija koja se bavi komercijalnim lovom. Danas pored 300 različitih ponuda širom svijeta, oni ističu da su i vlasnici ili koncesionari mnogih lovišta u Evropi, Aziji i Africi.

– Lično obilazim mnoga lovišta da bih se uvjerio u regularnost lova, posebno po pitanju poštovanja zakonskih propisa i bezbjednosti lovaca tokom izvođenja lova, ali i uslova boravka i smještaja. Izuzetno nam je važno da naši klijetni budu zadovoljni. To je u ostalom i najbolja reklama, sa puno entuzijazma priča Srđa.

Sa velikim strašću, ali i strpljenjem on nastoji prenijeti ljubav prema prirodi i lovu na najmlađe. Njegova Korporacija organizuje kampove za djecu i mlade lovce u kojima mogu naučiti ne samo kako se lovi, već prije svega kao se poštuje priroda i cijene njeni resursi.

Safari je riječ koja potiče iz afričkog svahili jezika, a u prevodu znači putovanje. U davna vremena i u vrijeme prvih ekspedicija na “Crni kontinent“ safari je predstavljao isključivo lov na velike životinje i ostalu divljač. Danas se upotrebljava i prilikom posjete nacionalnih parkova i divljih životinja sa ciljem njihovog fotografisanja.

Prelazimo polako na temu našeg razgovora, a to je ponuda odstrjela divljači. Kompanija ima izuzetno rasprostranjene poslovne veze, tako da se može ugovoriti lov na gotovo svu lovna divljač na Svijetu.

– Prisutni smo na svih pet kontinenata Svijeta. Ipak, iz naše ponude bih trenutno izdvojio lov snježnog muflona, losa i mrkog medvjeda koji se odvija na konjima u Kamčatki, zatim manje fizički zahtjevan lov na marala – sibirskog jelana ili gredos kozoroga u Španiji. Takođe, imamo ponudu lova srndaća, guske i patke u Srbiji, ističe Srđa.

Posebno nas je zanimao lov u Africi. Organizacija lova se vrši u jedanaest zemalja ovog prelijepog kontinenta. Savane Burkine Faso bogate su sa više vrsta gazela, zapadnim bufalom i bradavičastom svinjom. Pravi safari je u Zimbabveu gdje se mogu naći slon, leopard, lav, bufalo i antilope. Ipak, za lov antilopa preporučujemo Južnoafričku republiku koju naseljava dvadeset sedam autohtonih vrsta ove divljači i još desetak iz drugih zemalja Afrike. Lovi se terenskim vozilima, dok se završno privlačenje divljači izvodi isključivo pješke.

Kamerun je jedna od najizazovnijih destinacija za lov u Africi. Zahtjeva malo bolju fizičku pripremu, jer su prašume ove države praktično neprohodne uz visok procenat vlažnosti u vazduhu. Uz tragače iz poznatog plemena Pigmeja ovo je svakako jedan od nezaboravnih safarija.

Naravno tu je i veoma poznata destinacija Namibija. Ova zemlja sa velikim prostranstvom i malom gustinom naseljenosti pravi je raj za lovce. Neograđeno lovište prepuno divljači sa dobrim kvalitetom trofeja nalazi se na oko tri sata od aerodroma u glavnom gradu Vindhoku. Smještaj na farmi i odlična organizacija lova prepoznatljivi su za ljude Namibije. Lovište je veoma traženo i mora se rezervisati unaprjed.

Postoje i mnoge druge ponude koje se mogu pronaći na sajtu International Safaris Corporation. Svakako gospodin Srđa Dimitrijević i njegovi saradnici potrudiće se na nađu najbolju za sve one koji su zainteresovani za lov u inostranstvu.

International Safaris Corporation

SAJT: www.safariinternational.com

TEL: +34671213205

MEJL: info@safariinternational.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply