Sarajevsko-romanijska regija: Lovački ispit položilo 46 kandidata

Polaganje lovačkog ispita u Sarajevsko-romanijskoj regiji obavljeno je u Istočnoj Ilidži prvog vikenda u julu. Polaganju je prethodila priprema koja je bila obavezna za sve buduće lovce.

Prije početka samog ispita, prisutne je pozdravio predsjednik Regije Stevan Drašković. On je poželio svim kandidatima uspjeh na ispitu i srećan početak lovačke karijere. Istakao je i zanačaj lovstva kao sportsko-rekreacione djelatnosti, ali i da je lov iz godine u godinu sve značajnija privredna grana.

Za polaganje lovačkog ispita prijavilo se 60 kandidata. Sve predviđene zakonske i administrativne obaveze ispunilo je 50 prijavljenih kandidata, a njih 46 je položolo ispit.

Komisiju za polaganje činili su Milanka Jovanović, ispred resornog ministarstva, koja je bila predsjednik komisije, zatim Siniša Kovačević, Jelena Došlo i Slobodan Đorem.

Kao i do sada domaćin polaganja lovačkog ispita bila je Skupšina opštine Istočana Ilidža koja je lovcima Sarajevsko-romanijske regije stavila na raspolaganje Veliku salu.

Be the first to comment

Leave a Reply