Савез помаже све активности својих чланица

Ловачки савез Републике Српске остварио је више него добре резултате, посебно у протеклих годину дана. Ово је изјавио потпредсједник Савеза и председник Савјета Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић.

У свом поздравном говору који је одржао на ловачкој забави у Палама он је истакао да ће протекла година бити записана златним словима у историји ЛСРС, а што је прије свега заслуга предсједника Сава Минића и Управног одбора Савеза који је остварио изузетно добру сарадњу са ресорним министарством.

– Сарадња са Министарством пољопривреде, водопривреде и шумарства Владе Републике Српске резултирала је директним улагањима од пола милиона марака у ловишта наше Републике, нагласио је Драшковић.

Ништа мање значајно је и укидање пореза на оружје, што је веома значајно за младе ловце који се тек одлучују да купе ловачку пушку.

 

Значајним средствима Савез је помогао и организовање ловачке забаве у Палама којој су се поред гостију из Србије и Републике Српске у великом броју одазавали ловци Ловачких удружења Сарајевско-романијске регије, те су на овај начин овој манифестацији дали регионални карактер.

Драшковић је информисао присутне о плановима Савеза за наредни период.

– На редовној седници Управног одбора ЛСРС која је одржана у Бањалуци 08. јануара донесено је низ мјера и закључака. Најављена су нова улагања у наша ловишта, рад на јачању ловочуварске службе, али и мјере против Удружења која не испуњавају обавезе према Савезу која ће се огледати у немогућности организовања полагања ловачког испита и конкурисања за подстицајна средства, саопштио је он.

Заједно са предсједником Надзорног одбора ЛСРС Слободаном Ђоремом, Драшковић је уручио највиша признања Савеза заслужним ловцима Регије.

Уз наду да ће бити много више позитивних активности него мјера принуде Драшковић је ловцима пренио поздраве предсједника ЛСРС Сава Минића, те пожелио срећну 2019. годину и угодну вече.

МП

Be the first to comment

Leave a Reply