Savez pomaže sve aktivnosti svojih članica

Lovački savez Republike Srpske ostvario je više nego dobre rezultate, posebno u proteklih godinu dana. Ovo je izjavio potpredsjednik Saveza i predsednik Savjeta Sarajevsko-romanijske regije Stevan Drašković.

U svom pozdravnom govoru koji je održao na lovačkoj zabavi u Palama on je istakao da će protekla godina biti zapisana zlatnim slovima u istoriji LSRS, a što je prije svega zasluga predsjednika Sava Minića i Upravnog odbora Saveza koji je ostvario izuzetno dobru saradnju sa resornim ministarstvom.

– Saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Republike Srpske rezultirala je direktnim ulaganjima od pola miliona maraka u lovišta naše Republike, naglasio je Drašković.

Ništa manje značajno je i ukidanje poreza na oružje, što je veoma značajno za mlade lovce koji se tek odlučuju da kupe lovačku pušku.

 

Značajnim sredstvima Savez je pomogao i organizovanje lovačke zabave u Palama kojoj su se pored gostiju iz Srbije i Republike Srpske u velikom broju odazavali lovci Lovačkih udruženja Sarajevsko-romanijske regije, te su na ovaj način ovoj manifestaciji dali regionalni karakter.

Drašković je informisao prisutne o planovima Saveza za naredni period.

– Na redovnoj sednici Upravnog odbora LSRS koja je održana u Banjaluci 08. januara doneseno je niz mjera i zaključaka. Najavljena su nova ulaganja u naša lovišta, rad na jačanju lovočuvarske službe, ali i mjere protiv Udruženja koja ne ispunjavaju obaveze prema Savezu koja će se ogledati u nemogućnosti organizovanja polaganja lovačkog ispita i konkurisanja za podsticajna sredstva, saopštio je on.

Zajedno sa predsjednikom Nadzornog odbora LSRS Slobodanom Đoremom, Drašković je uručio najviša priznanja Saveza zaslužnim lovcima Regije.

Uz nadu da će biti mnogo više pozitivnih aktivnosti nego mjera prinude Drašković je lovcima prenio pozdrave predsjednika LSRS Sava Minića, te poželio srećnu 2019. godinu i ugodnu veče.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply