Sokolac: Uhapšena dva lica zbog nezakonitog lova

Predsjednik LU ''Glasinac'' Sokolac, Strahinja Bašević

Kako prenosi portal katera.news, Policija je u mjestu Kusače kod Sokoca uhapsila lica čiji su inicijali R.Đ. i R.Đ. zbog nezakonitog lova i oduzela im jednog srndaća i lovačko oružje.

Policija je u srijedu u 23.50 časova zatekla ova lica sa Sokoca u automobilu „audi“ bez registarskih oznaka, a u vozilu su pronađeni odstrijeljeni srndać i lovačko oružje, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i nakon dokumentovanja predmeta, protiv uhapšenih lica biće podnesen izvještaj o krivičnim djelima nezakonit lov i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Lovačko udruženje “Glasinac” sa Sokoca preuzeće nezakonito ulovljenu divljač koju je policija oduzela i skladištiti je prema propisima, te sprovesti zakonom predviđene postupke ukoliko bude ustanovljeno da je neko od uhapšenih član tog društva, rekao je Srni predsjednik “Glasinca” Strahinja Bašević.

On je naveo da je iz Policijske stanice Sokolac obaviješten o hapšenju lica zbog nezakonitog lova i dodao da lovci imaju odličnu saradnju sa Policijom Republike Srpske i lokalnom zajednicom, te da čine sve što je u njihovoj mogućnosti da zaštite divljač.

Be the first to comment

Leave a Reply