Štand Lovačkog saveza Republike Srpske najposjećeniji na sajmu u Novom Sadu

Novi Sad – Na Međunarodnom sajmu lova i ribolova u Novom Sadu jedan od najposjećenijih bio je štand Lovačkog saveza Republike Srpske koji je izložio brojne atraktivne lovačke trofeje.
Veliki broj najmlaćih posjetilaca sajma su se danas i prethodnih dana fotografisali sa trofejnim medvjedom, vukom, divljom mačkom, divokozom, tetrijebom i brojnim drugim trofejima lovaca iz Srpske.

Zanimljivo je bilo i na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske /PKRS/, i Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/, na 51. međunarodnom sajmu turizma.

U žiži turističke ponude dominirala je predstojeća skijaška sezona na olimpijskoj ljepotici Jahorini, kao i drugim manjim atraktivnim zimskim centrima Srpske.

Na 51. međunarodnom sajmu turizma, posjetiocima i poslovnim ljudima predstavljeno je i ostalo bogatstvo, kao i atraktivni turistički potencijali Republike Srpske.

PKRS i TORS, imali su svoj štand na sajamskom prostoru Privredne komore Vojvodine /PKV/.

Osim PKRS-a i TORS-a, Privredna komora Vojvodine na svom sajamskom prostoru bila je domaćim i drugim regionalnim komorama, kao i predstavnicima regionalnog turizma.

Na Međunarodnom sajmu lova i ribolova, prodata je najskuplja lovačka puška „bereta“ model EELL, čija je cijena bila milion i 67 hiljada dinara /oko 9.000 evra/.

Najskuplji izloženi štap za pecanje je „šimano stela SV“, koji košta 51.600 dinara /oko 435 evra/.

Kako bi ribarski pribor bio kompletan, neophodna je i mašinica, a za najskuplju među izloženim „šimano lesat“, potrebno je izdvojiti 90.000 dinara /oko 760 evra/.

Osim međunarodnih sajmova lova i ribolova i turizma u toku su i Sajam ekologije i Sajam sporta.

Svi sajmovi imaju zajednički naziv „Lorist“, a održavaju se u Hali jedan i Master centru Novosadskog sajma.

Sajamske manifestacije trajaće do nedjelje.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply