Удружења добила 400.000 КМ за развој ловства

На рачуне 72 ловачка удружења и два Национална парка „Сутјеске” и „Дрине” јуче је легло укупно 400.000 марака, а новац намијењен за развој ловства издвојило је министрство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Обавеза свих корисника била је да у конкурсу наведу на који начин ће искристити помоћ из овог пројекта. Удружења су се најчешће одлучивала за набавку дивљачи, али и хранилица и камера за постављање видео надзора у ловиштима, те изградњу чека. Ловачки савез Републике Српске као и прошле године био је само посредник, односно спона између удружења и ресорног министрства.

– Посебно сам срећан што су ловачка удружења у ствари и директни потписници уговора са министарством. Наравно, ми смо ту да им још једном скренемо пажњу да добијени новац утроше баш онако како су се обавезали како сви заједно не би изиграли повјерење министарства које из године у годину дјелима доказује да је развој ловства једна од примарних задатака – рекао је предсједник ЛС Републике Српске Саво Минић.


Он је додао да је завршен  још један конкурс према којем је планирано да удружења добију 100.000 марака, а реализација овог пројекта бића завршена у наредном периоду. Кaда се све сабере, директна улагања Владе Републике Српске путем ресорнг министарства у ловство ове године износиће 500.000 марака.

– Прошле године смо индиректно, ослобађањем од плаћања пореза на оружје, добили јко 500.000 КМ, те крот пројекте још толико. Изузетно цијенимо и осјећамо подршку Владе и институција Републике Српске – рекао је Минић.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply