Šamac Dog Show 2024

У Шамцу је 7. и 8. септембра 2024. године по трећи пут одржана кинолошка манифестација, изложба паса свих раса, под називом „Šamac Dog Show 2024“.

Изложба је одржана у организацији Кинолошког удружења „Шамац“ из Шамца, по одобрењу Кинолошког савеза Републике Српске  (КСРС), КСуБиХ и Међународне кинолошке федерације (FCI), а генерални покровитељ је била општина Шамац.

„Šamac Dog Show 2024“ је кинолошка манифестација гдје су пси били оцјењивани на двије државне (САС) и двије међународне (САСIB) изложбе паса.

Излагачи паса су са својим љубимцима стигли из преко 25 држава региона и цијеле Европе, а оцијењено је преко 800 паса, што је за скоро 200 паса више него прошле године. То нам говори да су излагачи препознали домаћински однос организатора према свим љубитељима кинологије, јер су многи од њих дошли по трећи пут у наш град Шамац.

Судије које су оцјењивале псе, дошли су из Шпаније, Хрватске, Србије, Румуније и БиХ.

Ове године, као и претходне двије, своје учешће у помоћи око организације „Šamac Dog Show 2024“ узело је и Ловачко удружење „Фазан“ из Шамца, које није пропустило ниједну прилику да помогне свих ових протеклих 18 година, колико постоји КУ „Шамац“, у организацији свих кинолошких манифестација од смотри паса свих раса, испита урођених особина паса птичпара, Ловно кинолошког купа Св. Хуберт, утакмице у раду паса на крвном трагу до ове међународне изложбе у љепоти паса свих раса.

Кад је ријеч о подршци са републичког нивоа на првом мјесту су ту Кинолошки савез и Ловачки савез Републике Српске који су природна спона и чврсто су увезани у заједничкој улози унапређења кинологије и ловства у Републици Српској, што је препознала и стручна служба у надлежном Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Посебну част на „Šamac Dog Show 2024“ указао нам је Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и предједник Ловачког савеза Републике Српске, који се својим присуством на свечаном проглашењу најљепших паса изложбе и сам могао увјерити на који ниво смо подигли кинологију општине Шамац.

Be the first to comment

Leave a Reply