Постављени темељи за успјешну сарадњу Ловачког и Кинолошког савеза Републике Српске

Ловачки и Кинолошки савез Републике Српске поставили су добре темеље за сарадњу, рекли су након састанка који је одржан  у Бањалуци предсједници савеза Саво Минић и Радован Мазалица.

Наиме, на састанку савеза је договорена сарадња из области ловне кинологије и помоћи око организовања ловно-кинолошким манифестација.

Кинолошки савез Републике Српске ће у наредном периоду, заједно са својим чланицама организовати већи број ловно-кинолошких манифестација како би што већи број ловаца и њихових помагача испунио Законом о ловсту и правилницима обавезе које из њих произилазе.

Ловачки савез Републике Српске ће помоћи организацију таквих манифестација, те ће анимирати своје чланство да активно учествује на поменутим манифестацијама.




Као плод успјешне сарадње, Кинолошки савез Републике Српске је на поклон Ловачком савезу Републике Српске поклонио штене баварског крвоследника из најпознатије одгајивачнице ове расе у БиХ „Од Ердина“. Власник поменуте одгајивачнице је Сеад Харамбашић из Санице који се дуги низ година бави одгојем паса ове расе. Пси из ове одгајивачнице су постигли одличне резултате како у раду на крвном трагу тако и на екстеријерним манифестацијама широм Европе. Већина паса у одгајивачници је увезена из иностранства и представља право благо гена ове расе код нас.

Ловачки савез Републике Српске је поменуто штене прослиједио Ловачком удружењу Панос из Вишеграда које је преузело даљу бригу око одгоја и обуке ове једнике.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply